Translate

сряда, 23 август 2017 г.

Служители на Теленор ще обучават деца за опасностите в интернет



Общо 23 служители на оператора Теленор ще преминат специален курс на обучение и на свой ред ще могат да обучават деца срещу опасностите в интернет като част от експертните екипи на програмата „Киберскаут“ на Центъра за безопасен интернет, която се осъществява с подкрепата на Теленор вече трета поредна година. Доброволците от Теленор ще сформират обучаващият екип iCrew, който ще се включи в обученията на деца още през тази есен и ще продължи работата си и през 2018 г.
В рамките на програмата ученици от 5-ти клас от цяла България преминават двудневни обучения, след което по метода „връстници обучават връстници“ популяризират основните рискове в интернет пространството и съответните начини за справяне с тях сред българчетата между 9 и 15-годишна възраст.
През 2017 г. програмата „Киберскаут“ се очаква да обучи киберскаути от общо 22 населени места в страната.
Партньорството между Теленор и Центъра за безопасен интернет, както и новата доброволческа инициатива, са част от усилията на оператора, посветени на безопасността на децата в интернет. Чрез тях, в партньорство с Центъра за безопасен интернет, Теленор достигна и обучи десетки хиляди български ученици за рисковете от споделяне на лична информация в интернет и начините за безопасно сърфиране и общуване в онлайн пространството.
През 2017 г., Теленор спечели и първо място в конкурса BAPRA Awards 2017 в категорията „Маркетинг, свързан с кауза“ за своите инициативи за безопасен интернет, включително онлайн играта „Търсенето на Емо“, Наръчник за видовете онлайн-тормоз, както и за образователните програми „Бъди умен, бъди мил“ и „Киберскаут“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар