Translate

сряда, 30 август 2017 г.

Бебе–рекордьор се роди в АГ-отделението на Болница „Тракия“


Д-р Т. Гидикова и  д-р М. Кантарджиева

Момченце с тегло 5,340 кг и ръст цели 60 сантиметра се роди в Акушеро-гинекологичното отделение на Болница „Тракия“. Това е най-едрото бебе, което се е раждало в болницата от откриването и през 2009 г. досега, каза завеждащия отделение д-р Калина Пиперкова. Средностатистически новороденото е с големина на двумесечно бебе, посочи тя.
Раждането на толкова голям плод крие много рискове и само благодарение на проявения професионализъм от страна на дежурните лекари – акушер-гинекологът д-р Татяна Гидикова и педиатърът д-р Мила Кантарджиева, всичко е минало безпроблемно.
„Дежурният лекарски екип е трябвало да вземе много бързо решение как да действа в една ситуация, която принципно е предполагала нормално раждане“, обясни д-р Пиперкова. Родилката е постъпила в отделението вечерта на 20 август с добро разкритие, с добра физика, добър общ статус и желание да роди по нормален път - така, както е родила и първото си дете преди 4 години – тогава с тегло 3,760 кг.
През февруари 2014 година отново в АГ-отделението на Болница „Тракия“  се роди момченце с тегло 5,190 кг и ръст 54 см., но новороденото бебе е с още по-голямо тегло и височина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар