Translate

сряда, 30 август 2017 г.

Безплатни консултации за инвитро



Доц. д-р Айнур Ершахин, един от най-успешните специалисти в областта на инвитро оплождането в Турция, ще гостува в България на 8 септември 2017 г., за да консултира безплатно двойки с репродуктивни проблеми у нас. Тя пристига по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.
Доц. Ершахин придобива специалност „Акушерство и гинекология“ през 1997 г. и от тогава досега работи в едни от най-добрите клиники в южната ни съседка. През 2011 г. оглавява Клиниката за инвитро оплождане в болница „Мемориал Шишли“, а от 2013 г. се присъединява към болници „Медикъл Парк“. В момента екипът й отчита 55% средна успеваемост за забременяване при инвитро процедури с т.нар. „свеж“ трансфер, и 60% в групата под 40-годишна възраст. Средната успеваемост нараства до 58% и 66% във възрастовата група под 40 години при замразен трансфер, какъвто екипът на доц. Ершахин прилага в около 32% от случаите.
С проблемно забременяване се сблъскват средно 10-15% от двойките в нашето съвремие. Факторите, допринасящи за проблема при жените, могат да бъдат най-различни: възраст над 35 години, наднормено тегло, някои хронични заболявания като диабет, лупус, астма и високо кръвно, прекомерна употреба на кофеин, цигари и алкохол, работа в неблагоприятна среда или под интензивен стрес, приемът на някои медикаменти. Но в 40-45% от случаите причината за стерилитета е при мъжете, а в 10-15% от случаите става въпрос за неизяснен стерилитет, т.е. няма видими причини за безплодие. Според доц. Ершахин, за да се постигне успех при лечението е необходимо да се потърсят конкретните причини за неуспешно постигане на бременност, както и да се познават и прилагат разумно иновативните терапевтични методи в тази бързо развиваща се сфера.
Желаещите да се възползват от възможността на безплатна консултация в София с доц. Ершахин трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.


Няма коментари:

Публикуване на коментар