Translate

вторник, 25 юли 2017 г.

Варна тупти с енергията и ритъма на Живей Активно!



На 16 юли 2017 г. пред Слънчевия часовник в Морската градина официален старт на инициативата Живей Активно! дадоха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Кристиан Димитров, директор на Дирекция „Спорт“ към Община Варна, Нели Ангелова – мениджър „Корпоративни връзки” в Нестле България, Биляна Раева, представител на Община Варна в Управителния съвет на  Сдружение "Варна - Европейска младежка столица” и Минко Христов – изпълнителен директор на Двореца на културата и спорта, заедно с обичани български спортисти.
Министър Кралев призова феновете на кампанията:
-Живей Активно! е най-мащабното събитие, което популяризира здравословния и активния начин на живот. Искам да благодаря на Нестле, която е една от най-социалните компании в България и може да служи за пример на всички останали с ангажиментите си към обществото. Много пъти сме казвали, че медалите са важни, но най-важно е здравето на нацията. Затова живейте активно, спортувайте, забавлявайте се!
-Подготвили сме за присъстващите една изключителна енергийна бомба от спортни забавления, нови предизвикателства и най-доброто от българската музика. Благодаря на министър Кралев и  на целия екип на Община Варна за подкрепата, както и на всички спортисти, спортни клубове и федерации, които се присъединиха към Нестле България. Заедно ще сътворим един истински празник и ще покажем как чрез спорта и балансираното хранене се зареждаме с положителна енергия. Живей Активно! не е само една инициатива, а начин на живот!“, каза Нели Ангелова – мениджър „Корпоративни връзки” в Нестле България.
Едни от най-обичаните български спортисти, сред които Любомира Казанова, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Емил Костов, Вилияна Николова, Свилен Дойков, Иван Иванов, Бончо Бончев, Ивайло Маринов, поведоха варненци на традиционните походи, които стартираха от различни точки на града, под тазгодишното мото на кампанията: „Зареди се с енергия“.
Професионалният треньор Асен Аролски от AA Training даде старт на първия маратон за кучета и техните стопани във Варна, чиято начална точка бе пред Пантеона и завърши на кучешката площадка. Пред Пантеона златното момиче Любомира Казанова и волейболният ас Евгени Иванов-Пушката поведоха ентусиастите на велосипеди, заедно с велоклуб „Устрем“, а след официалното откриване всички желаещи се включиха в организирания от клуба велоизлет за начинаещи до Ковшак чешма. Почитателите на ролери и скейт взеха участие в поход от Общината, заедно със Скейт клуб Варна и Екстрем спорт. Тереза Маринова раздвижи всички почитатели на активния начин на живот със сутрешен крос от Аквариума до Слънчевия часовник. До Севастопол Йордан Йовчев и Мис България 2016 Габриела Кирова поведоха пешеходен поход и поход за хора с увреждания. Всички активни лъчове се събраха на голямата сцена на Слънчевия часовник и заедно с феновете на инициативата официално откриха празника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар