Translate

вторник, 25 юли 2017 г.

С много предизвикателства за креативността и тялото бе открито най-новото МЯСТО в Карлово – КУПЕНА



Инициативата „Активна събота“, част от съвместната кампания “Wake Your Body” на Coca-Cola и сдружение „BG Бъди активен”, обединява усилия с най-новия и иновативен проект The Spot (МЯСТОТО) в подкрепа на развитието на местните общности и създаването на активни градски пространства, които да се превърнат в предпочитани от младите хора места за дейности на открито. Първата „Активна събота“ за 2017 г. се състоя вчера в градския парк „Войнишка майка“ в Карлово, а в следващите няколко месеца инициативата предстои да бъде реализирана в Берковица, Плевен и Добрич.
Вълнуващо събитие отбеляза откриването на най-новото МЯСТО в Карлово – КУПЕНА, предназначено както за развлечение, така и за развиване и сплотяване на общностите в града. На мероприятието присъстваха д-р Емил Кабаиванов, кмет на гр. Карлово, Стойчо Карагенски, заместник кмет, Теодор Шойлеков, председател общински съвет и Костадин Папазов, президент на БК „Левски“, които потвърдиха значимата роля на пространството за споделянето и реализирането на успешните идеи на хората в града. Прекрасното пространство бе създадено с подкрепата на сдружение „BG Бъди активен“ и благодарение на тясното сътрудничество между сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина" и община Карлово.
В рамките на целия ден (23.07. т.г.) любителите на движението имаха шанс да пробват различни спортни дейности, сред които зумба, пилатес, йога на хамак, функционален фитнес. Активната програма включваше още футболен турнир, тенис на маса и на корт, уроци по латино танци, забавни анимации за децата и техните семейства. Специални гости в празничния ден бяха и футболисти от ФК "Левски", които подкрепяха участниците във футболния турнир.



Няма коментари:

Публикуване на коментар