Translate

вторник, 25 юли 2017 г.

Консулът на Израел в УМБАЛ Бургас: Благодаря Ви отново!



Ашер Хофман, консул в посолството на Израел в България, посети УМБАЛ Бургас, придружен от Орлин Мандов - почетен консул на Израел в Бургас . Поводът бе тъжната годишнина, която Бургас отбелязва на всеки 18 юли от 2012 г. досега – атентатът на летището.
Вече пет години на днешната дата в Бургас се провежда възпоменателна церемония в памет на жертвите – 5-има израелски туристи и българският шофьор, които загубиха живота си при атентата. Близо 40 души бяха ранени при атентата и всички получиха първа помощ от бургаските медици – служителите на Центъра за спешна помощ и УМБАЛ Бургас. От този ден израелската държава не спира да благодари на лекарите от болницата, които направиха всичко възможно, за да съхранят живота на ранените.
„Дойдох, за да Ви благодаря отново“, заяви Хофман. Той бе приет от изпълнителния директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски и от зам.-кмета по здравеопазване в Община Бургас д-р Лорис Мануелян. Втората причина за посещението на Консула е желанието му да се запознае с възможностите на болницата, за да насочва тук израелските туристи, които търсят от посолството съдействие по различни поводи. Израелските туристи продължават да идват в България и са на 4-5 място по посещаемост, след гостите от Русия, Англия и Германия, подчерта почетният консул  Мандов.
Д-р Бойко Миразчийски и д-р Лорис Мануелян представиха възможностите на УМБАЛ Бургас като единственото лечебно заведение в региона, оказващо денонощна спешна помощ по над 30 медицински специалности и обслужващо повече от 2 милиона контингент през летните месеци. Той подчерта, че готовността на УМБАЛ Бургас да реагира в критични ситуации сега е още по-добра, отколкото преди 5 години.


Няма коментари:

Публикуване на коментар