Translate

вторник, 25 юли 2017 г.

Платформата за размяна на дрехи „Въртидрешка“ се завърна




на 16 юли т. г. в Culture beat club в София. За пети пореден път съмишлениците от Empty Your Wardrobe дават пространство на всички, които искат да презаредят гардероба си, да открият мечтаните тоалети и да споделят с другите любимите си облекла, които вече не носят.
Този път инициативата имаше много блясък – тя е фокусирана около клубното настроение, а темата на събитието бе Disco.
Посетителите носеха до 5 парти дрехи, които да разменят с останалите, но без прекаляване... За да няма разочаровани, моден консултант посрещаха гостите на входа и преценяваха кои артикули да бъдат допускани до събитието.
Обичайно организаторите бяха подготвили много изненади и награди. За доброто настроение се погрижи Dj Tot-F, който подсили емоцията с фънки музика, а за разкош имаше и коктейли на промоционални цени.
Създателите на Empty Your Wardrobe винаги са били социално ангажирани и го доказват за пореден път с каузата, която стои зад настоящата инициатива. След като предишните акции на „Въртидрешка“ бяха обвързани с благотворително набиране на средства за бебе Валери, фондация „Очи на 4 лапи“ и учебния куклен театър на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, този път ще се обърне внимание на проблем, който за съжаление се превръща в съдба за  доста жени в България и за който не се говори много и публично – рак на шийката на матката.
Всеки, който е съпричастен или просто има желание и добро сърце даде своята подкрепа и да дари пари в благотворителна кутия за помощ на Мариана , която има нужда от спешна операция, след като й е открит рецидив, изискващ повторна спешна интервенция за отстраняване на органи. Манипулацията е много сложна и може да бъде извършена само в Истанбул.
Освен това дрехите, които не бяха взети ще бъдат дарени на организация, помагаща на хора в нужда.
С артикулите, останали от последната „Въртидрешка“организацията работи върху създаването на първата си колекция от рециклирани дрехи. Начинанието е естествено развитие на дейностите на Empty Your Wardrobe, а по него работи студентката по мода и дизайн от Националната художествена академия Мелинда Хубин. Линията е наречена ЗОВВ на четирите стихии – земя, огън, въздух, вода. Тя е вдъхновена от идеята да мислим повече за планетата, като най-малкото, което можем да направим, е да пазаруваме разумно и осъзнато. Очаквайте ревюто на 7 септември в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар