Translate

вторник, 25 юли 2017 г.

Да споделим грила!



М.Каменаров

Coca-Cola и Lidl дадоха старт на най-мащабното грил турне в Стара Загора. Хиляди фенове на грила от града на липите имаха възможност да се включат в общата инициатива под надслов „Да споделим грила!“ и да отпразнуват заедно ценното време, прекарано сред семейство и приятели, с вкусна и качествена храна, освежаващи напитки и много забавления и изненади.
Организаторите бяха предвидили различни атракциони за деца и възрастни, грил демонстрации с водещите кулинарни блогъри Сандра Алексиева и Даниела Колева, както и завладяващ летен концерт на групите Rewind и АКАГА. Посетителите на събитието опитаха от специално разработеното меню, приготвено от умели майстори на грила, а най-запалените фенове сами си приготвиха бургери, стекове, ребра и различни други качествени продукти.
Каменаров стана носител на титлата Грил-майстор на Стара Загора в Националния грил турнир. След оспорвана надпревара в два кръга, в които Шеф Манчев и Шеф Шишков предизвикаха най-умелите кулинари в региона да премерят сили, на финала Мирослав успя да впечатли журито с перфектно гриловани пилешки гърди.
Експертното жури бе впечатлено от приготвените бургери от Мирослав Каменаров, Николай Ковачев и Венцислав Попов, както и от апетитните свински ребра на Кирил Диклиев. Именно това бяха четиримата участници, допуснати до регионалния финал. Всички те бяха силно мотивирани да се преборят за титлата Грил-майстор на Стара Загора и показаха силна конкуренция при финалното 90-минутно изпитание, поставено им от Шеф Манчев и Шеф Шишков, в което разпалваха грил, подготвяха маринати, ястия и гарнитури, под критичния поглед на експертите. За да затвърдят представянето си на края, всеки от тях трябваше да плейтне своето кулинарно произведение и да се опита да изкуши журито и присъстващите кулинарни фенове с професионална презентация на приготвеното от него ястие.
Представянето на всички финалисти беше високо оценено от публиката и сериозно затрудни експертното жури при избора на фаворит. След дълга дискусия Шеф Манчев и Шеф Шишков отличиха 1 първо и 3 втори места. „Грил-партито е социален феномен. Това, което днес момчетата направиха, е достойно за професионалната кухня", споделиха те преди обявяването на Грил-майстора на Стара Загора, който ще се бори за национална титла и награда от 2500лв. срещу финалистите от останалите 5 града на 3 септември в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар