Translate

вторник, 25 юли 2017 г.

Капачки за 5000 лв. събраха за недоносени бебета в УМБАЛ Бургас



Почти 5000 лв. вече са събрани в кампанията „Дари капачка – спаси живот“. Целта на кампанията е чрез рециклиране на ненужни пластмасови капачки да се купи нов кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас.
Сумата е събрана най-вече от жителите на Бургас и региона, но капачки за кампанията изпращат в УМБАЛ Бургас  и от много други градове. Първото количество бе предадено през м. април – близо 4 тона. В края на м. юни бе предадено за изкупуване и второто количество – над два тона и половина, на стойност 938 лв. Учениците от Строителния техникум, които са инициатори на кампанията, помогнаха при пренасянето и товаренето в камиона на килограмите капачки. Точната сума, събрана до момента е 4997 лв., като в нея са включени и парични дарения.
Най-активни в събирането на капачки са децата от ясли, детски градини и училища от Бургас и региона, подкрепяни от учители и възпитатели. Инициативата е чудесен примерза възпитание в разделно събиране и опазване на природни ресурси, както и в хуманност и милосърдие.
Много фирми, институции, семейства, подкрепят каузата и постоянно изпращат своите капачки в болницата. Кампанията продължава до събирането на пълната сума, необходима за покупката на нов кувьоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар