Translate

вторник, 25 юли 2017 г.

Болницата за продължително лечение и рехабилитация – Банкя към ВМА чества 104 години от създаването си



За над вековната си история военният санаториум в курортното градче се превърна в утвърден клиничен център за рехабилитация и профилактика и заслужено колективът му посреща тази годишнина с чувство на удовлетвореност от постигнатото до момента и с ясна визия и стремеж към новите предизвикателства.
В краткото си слово пред служителите на болницата началникът й – д-р Георги Давидов, подчерта, че това е първият в страната военен санаториум, а основната му цел да осъществява съвременно лечение, рехабилитация и профилактика на сърдечно-съдовите, неврологичните заболоявания и такива на опорно-двигателния апарат. Вратите на санаториума са отворени не само за контингента на Министерство на отбраната, но и за всички български граждани.
Д-р Давидов отчете повишаване нивото на лечение, при това при увеличен прием на тежко болни и заложи като бъдещи приоритети непрекъснато повишаване квалификацията на медицинските специалисти и поетапно реновиране на сградния фонд.
Той изказа своята благодарност за активната помощ от страна на ръководството на ВМА и на местната власт в лицето на кмета Рангел Марков и заместниците му, които също присъстваха на честването.
И не на последно място д-р Давидов благодари на всички служители на болницата за неуморния труд и непрекъснати усилия за затвърждаване авторитета на ВМА като водещо лечебно заведение.
Поздравления от името на ВРИД началника на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS  поднесе професор Любомир Алексиев.
Той отчете добрите резултати на санаториума през последните 3 години и също благодари за подкрепата на местната власт. Проф. Алексиев изрази надежда, че това сътрудничество ще продължи и занапред и ще има още много положителни промени, които ще настъпят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар