Translate

сряда, 28 юни 2017 г.

Отслабване без глад



Криолиполизата „мори” сланинките чрез замразавяне. „Вела шейп” заглажда целулита с нагряване

Мечтаете да се събудите без „любовни дръжки“, тлъстинките в корема ви да са значително намалели точно в сезона на банските, а бричовете да са на изчезване. Това не е фантастика, а криолиполиза.
Зад сложното име се крие апарат, който замразява мастните киселини, които влизат в състава на мастните клетки.
Те са пет вида, като три от тях замръзват при температура -8 градуса. Оставалите две са по-издръжливи – предават се при -11 и -42 градуса по Целзий, пояснява дерматологът д-р Анна Пейкова от клиника „Дерма ЕЛИТ“.
-Замразяването на мастните киселини води до образуване на кристалчета в мастната клетка, което я убива. Чрез този метод с три процедури се унищожават до 70% от тях в желания участък. И това е завинаги, но само на третираното място. Разбира се, ако водите застоял начин на живот и приемате повече калории, отколкото изразходвате, останалите мастни депа ще се разширят, обаче в други зони.
Лекарят терапевт измерва количеството тлъстинка на желаното за криолиполиза място с уред, подобен на шублер. Процедурата трае 70 минути, а след нея тлъстенките ви намаляват с 30%. Участъците, които ще бъдат третирани, се покриват с мембрани, напоени с водно-спиртен разтвор, който предпазва кожата от изгаряне при ниските температури. (По принцип пораженията идват при -12 градуса.)
Апаратът засмуква кожата на желаната зона, за да може да я замрази по-добре. Неприятните усещания са през първите 10 минути. След това може да четете, да играете на таблета и да си пийвате вода в продължение на час. След като машината даде знак, че процедурата е приключила, терапевтът „омесва“ обработените участъци, за да изглади кожата. Може да повторите процедурата най-рано след месец. Криолиполизата е добре да се съчетава с „Вела шейп“ - това е радиочестота с инфрачервени лъчи и вакуум. Тя има патент, че разгражда мазнината. Една-две процедури с „Вела шейп“ преди замразяването ще помогнат на мазнината да се втечни и тогава ще е възможно да се захване по-голям обем кожна гънка, за да се унищожат повече мастни клетки. След криолиполизата механичен липомасаж с LPG ще усили циркулацията и
дренажа. Така унищожените мастни клетки по-лесно напускат организма.
Д-р Пейкова изрично подчертава, че процедурата е доста по-щадяща от липосукцията. Все пак не е оперативна намеса. Единствената последица е, че обработеното място е като изтръпнало около седмица, а унищожените мастни клетки се отделят за десетина дни по естествен път. Т.е. не бива да очаквате мигновен магически ефект.
Хубаво е да пиете повече вода - до 2 литра на ден, да не консумирате алкохол и мазни храни. Въглехидрати – също, тъй като те, когато са в по-голямо количество, отколкото организмът успява да разгради, се превръщат в мазнини, които се натрупват в резервни депа. Затова не само след криолиполиза е важно движението и правилното хранене. Съвременният човек се обездвижи и дори не си дава сметка колко малко усилия полага и не изминава километрите, необходими за нормалното функциониране на тялото му. Хормоналният стрес също е от значение, защото води до допълнителни мастни депа.
------
Криолиполиза предлагат на много места. Разликата е в апаратите. Преди да прибегнете до терапията, проверете уредът медицински ли е и дали замразява при -8 градуса. В София подобни машини има на три места. При останалите криолиполизата охлажда с плюсови температури (до +2 градуса). Ефект пак има, но не е толкова бърз и са необходими повече процедури. Също така се осведомете лекар или козметик ще извърши терапията. Медик е по-добрият избор, защото трябва да прецени общото състояние на организма. Процедурата не се препоръчва при проблеми с черния дроб, диабет или рак.
Целулитът много добре се повлиява от комбинацията на процедури с „Вела шейп” , LPG ,антицелулитни масажи и балансирано хранене. Не бива да има прием на мазнини. Проблемът е, че човек дори да не яде нищо тлъсто, когато си хапва въглехидрати, в един момент те се превръщат в мазнини и се натрупват като запаси. Затова ключът е в балансираното хранене, а не в глада. При лишаването от храна бързо се получава ефектът, при който отслабваме, кожата увисва, а след това организмът (понеже е в състояние на стрес), бързо набавя онова, което му е отнето.
За тези, които искат да изглеждат добре по бански, „Вела шейп” е доказано ефективен метод. Той има FDA-сертификат, че атакува директно мастната клетка. Разгражда мазнините както се изпържват в нагорещен тиган. Буквално ги разтапя. Много мощен в комбинация с инфрачервена светлина, която допълнително загрява. Температурата се повишава до 42 градуса подкожно, без това да уврежда повърхностния слой. С помощта и на вакуума, достига точно до мастните клетки. „Вела шейп”  се прилага един път седмично. Процедурата е достатъчно кратка – 50 минути, така че може да го направите и в обедната почивка. Тъкмо ще пропуснете хапването.

Няма коментари:

Публикуване на коментар