вторник, 6 юни 2017 г.

Здравният министър към директорите на РЗИ: Очаквам от вас стриктност и безкомпромисностНа среща с директорите на 28-те РЗИ в страната министър проф. Николай Петров, зам.-министрите на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, маг.-фарм. Лидия Нейчева, Светлана Йорданова и Гл. държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев очертаха какви са задачите на регионалните структури в краткосрочен план.
Във връзка със стартиращия летен сезон от РЗИ се очаква засилването на контрола на водите (питейни и за къпане), на храните и на шума, както и мониторинг на персонала на обектите с обществено предназначение, като при въпроси от съвместна компетентност здравните инспекции трябва да работят в добра колаборация с другите отговорни институции.
-От вас искаме внезапни проверки, контрол, контрол и пак контрол. В дългосрочен план МЗ ще направи анализ на дейността на всяка регионална инспекция, като очаква от директора ѝ да мотивира всеки разходен лев, подчерта здравният министър.
Ежемесечно всяко РЗИ ще изготвя доклад до МЗ за актуалната ситуация и евентуални проблеми, които могат да възникнат на територията му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар