петък, 2 юни 2017 г.

Стартира съвместна дарителска инициатива под надслов “Заедно за децата“ - част от социалната кампания „Слънчеви децаИнициатива на dm България има за цел събиране на средства за закупуване на медицинска апаратура за Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Ив. Митев“ – София

dm България и „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ – София (СБАЛДБ)* стартират съвместна дарителска инициатива под надслов “Заедно за децата“, която е част от социалната кампания „Слънчеви деца“ на веригата дрогерии. Събраните средства имат за цел закупуването на медицинска апаратура за лечебното заведение.
Кампанията се провежда във всички dm магазини в периода 01.05 – 31.08.2017г. При всеки закупен продукт с dm марка SUNDANCE ще бъдат дарени за закупуване на медицинска апаратура за „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ – София.
Социалната кампания „Слънчеви деца“ 2017 се провежда за пета поредна година. През 2017г. dm България осигури на общо 25 детски градини в 25-те български града, в които има свои магазини, по една брандирана шатра, така че децата да играят на воля навън, защитени от слънчевите лъчи през летните месеци. Заедно с това те получиха и образователна книжка с най-важните съвети, както и надуваеми летни топки за игра.
Детските градини имаха възможност да се регистрират онлайн през интернет-страницата на dm България www.dm-drogeriemarkt.bg. в периода 10.04.-21.04.2017г. Всеки един родител на дете, посещаващо градината, служител или директор от детската градина можеше да регистрира съответната детска градина, като задължително условие бе, директорът на градината да е дал предварително своето съгласие. На 28.04.2017г. бяха обявени градините, които получиха брандираните шатри. До 05.05.2017г. всички те бяха доставени и сглобени за радост на деца и възпитатели.
Част от кампанията „Слънчеви деца“ бе и събитието в деня на празника на детето 01.06.т. г. в софийския парк „Гео Милев, в което dm България се включи за втора поредна година. Тази година то бе под наслов „Страната на чудесата в парка на чудесата“. dm България участва с множество забавления, игри, образователни материали и екипи от консултанти, които информираха деца и родители за риска от незащитено излагане на кожата на слънце. На място в парка отново бяха раздавани образователни материали, книжки, топки и други изненади, с цел привличане вниманието на малки и големи върху грижата за кожата в горещите летни дни. 
------
*СБАЛДБ извършва комплексна висококвалифицирана помощ - диагностична и терапевтична по всички профили на педиатрията на национално ниво, а също и преподавателска и научно- изследователска дейност по проблемите на детското здравеопазване. Акредитирана е като университетска болница към Медицински Университет - София, в която се обучават студенти, дипломанти, специализанти.В структурата на болницата влизат 7 клиники, с 11 отделения по различни терапевтични профили на детските болести, клинична лаборатория, рентгеново отделение, вирусологична и микробиологична лаборатории. Единствени за страната са цитогенетична и скринингова лаборатория за новородените деца с хипотиреоидизъм и вродена надбъбречна хиперплазия, центрове за проследяване на бъбречно и чернодробно трансплантирани деца.
Болницата е оборудвана със съвременна апаратура за диагностика и лечение. В нея годишно се лекуват между 5500 и 6300 деца на възраст от 0 до 18- години по всички профили на педиатрията. Тук работи екип от високоспециализирани кадри, сред които 63-ма лекари, по-голямата част от които са преподаватели в Медицински университет - София и хабилитирани лица, а също и със специалност по детски болести и други тесни специалности (детска пулмология, детска нефрология и хемодиализа, детска неврология, детска ендокринология, диабет и генетика, детска гастроентерология, неонатология, детска ревматология, кардиология и хематология), като продължителната им квалификация е във водещи европейски клиники. Девизът на болницата е : “Здраве за децата, щастие за семейството”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар