Translate

вторник, 6 юни 2017 г.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ ще стане център за привличане на китайски туристи и инвеститори на Балканския полуостров



За проекта си „Влюбен във вятъра” получи златно отличие на Световно изложение в Шанхай

През септември т.г. ще бъде открит офис на китайския институт по туризъм (China Outbound Tourism Research Institute), чрез който ще се предлага комбиниран туриситчески продукт в страните от региона.
За проекта си Замъкът е класиран на първо място и награден със златен приз в категорията „Качество на туристическия продукт” на Световното туристическо изложение ITB China в Шанхай, където се пребори с други 300000 проекта от целия свят. Златното отличие нарежда българският атракцион до популярни дестинации, класирани на първите места в другите категории: Националния борд за туризъм на Емирство Шаржа от ОАЕ, световноизвестния курорт Бинтан Ризорт в Сингапур и Туристическият конгресен център на Лос Анжелис.
Наградата бе връчена на собственика на замъка Георги Тумпалов от Волфганг Арлт - Директора на China Outbound Tourism Research Institute по време на официалното откриване на туристическия сезон в Созопол. На церемонията в амфитеатъра на античния град присъстваха министърът на културата  Боил Банов, дипломати от посолствата на Китай, Ливан, Белгия, Мароко, Белгия, Грузия и Румъния, представители на местната власт, жители и гости на Созопол.
По инициатива на Европейската туристическа асоциация и на китайското правителството 2018 е обявена за година на интензивен туристически обмен, главно в посока от Китай към Европа. Китайският институт по туризъм насочва туристите към европейския континент чрез представителствата си в Пекин и Хамбург. Третото представителство на института ще бъде в българския Замък.
„Ако чрез офиса си тук ние успеем да привлечем само 1% от китайските туристи, това означава 14 млн. китайци да посетят България и съседните страни“, каза Арлт.
Всъщност китайски туристи вече идват тук, уточни управителят на „Влюбен във вятъра“ Янко Кръстев. Замъкът вече активно се рекламира в Китай. Изработен е сайт на китайски език, преди дни журналисти от най-голямата агенция Синхуа са направили репортаж за него, дестинацията влиза и в програмите на китайските туроператори.
За китайските туристи в Замъка е разработена специална програма. От 2018 тук ще работят аниматори и гидове с китайски език, ще се предлага китайска кухня, туристите ще ползват отстъпка при нощуване в съседните хотели, експозала ще бъде предоставена на разположение на китайското правителство. Разработва се и нов проект „Един ден в живота на българите“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар