Translate

сряда, 28 юни 2017 г.

Български фермери доставят директно своята продукция на МЕТРО без посредник и на справедлива цена



Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и Георги Илиев, Директор „Продажби“ и управител на МЕТРО България, дадоха официален старт на „Отгледано с грижа в България“ – проектът на компанията, за директна доставка на плодове, зеленчуци и месо от български селскостопански производители до 11-те магазина на МЕТРО в цялата страна.
„Трябва да стимулираме родните производители да продават качествената си  продукция,“ заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който даде старт на  инициативата.
По думите му хубаво е, че проектът ще се разширява и интересът сред клиентите е изключително голям. В бъдеще от министерството на земеделието, храните и горите ще продължат да насърчават и подкрепят подобни идеи.
Проектът е факт, благодарение на изключително упоритата и целенасочена работа, в която са включени не само мениджмънтът на МЕТРО и усилията на МЗХГ, но и научните среди, както и самият пазар. Целта е била да се помогне на производителите - от начина, по който да произвеждат и опаковат, до формите на разплащане, така че да бъдат стимулирани за производство на все по-качествена храна.
-Новият модел на работа в МЕТРО позволява на българските фермери да доставят своята продукция директно в магазините на МЕТРО и им гарантира справедлива цена за отгледаното от тях. Тяхната продукция ще достига много по-бързо до нашите клиенти – ресторантьори, хотелиери и готвачи, за да им осигури качеството и свежестта, на които те разчитат за успеха на своя бизнес. С въвеждането на модела за директно партньорство и доставка, ние подкрепяме устойчивото развитие на малкия земеделски бизнес и допринасяме за растежа на местната икономика, казва Георги Илиев, управител и директор „Продажби“ на компанията “.
МЕТРО залага в асортимента си за 2017 година над 150 сорта български плодове и зеленчуци. Над 12 000 тона годишно е очакваното минимално количество плодове и зеленчуци, което местните земеделци ще доставят директно до магазините на МЕТРО. Компанията е подписала договори за доставка с повече от 100 земеделски производители, а броят им до края на годината ще надхвърли 200. Месният асортимент също се базира на българско производство, като целта е да има целогодишна доставка на прясно месо от български ферми. Агнешко от породи Каракачанска овца, Аваси, Ил-дьо-франс, уникалното месо на Източнобалканската свиня, прясно телешко, месо от свободно отглеждани пилета, са вече част от асортимента на МЕТРО магазините. Специално внимание се обръща на проследимостта и качествения контрол от фермата до клиента.
Около 6000 български ресторанта и над 300 000 професионални клиента ще могат да се доверят на МЕТРО при избора си на свежа и отгледана в България  продукция, с която да посрещнат изискванията на своите клиенти за добра и вкусна храна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар