неделя, 11 юни 2017 г.

Над 700 човека се включиха във втория етап на инициативата „Почисти и пътувай“и подкрепиха каузата на Cif & Domestos за „Чист дом, чиста страна".
Две български забележителности бяха почистени в рамките на кампанията „Чист дом, чиста страна" на Cif & Domestos - Самуиловата крепост и Фонтанa в град Троян, които бяха избрани от потребители от цялата страна чрез онлайн гласуване.
Дългосрочният проект „Чист дом, чиста страна" се провежда за четвърта година и негова основна цел е да помогне за опазването на обекти с голяма национална значимост и да мотивира хората да поддържат чист не само дома си, но и заобикалящата ги среда. 
На 10-ти юни екипът на Cif & Domestos се отправя към Копривщица. Там заедно с победителите в играта „Почисти и пътувай“ и местни доброволци ще бъдат почистени фасадата и пространството около Мавзолея-костница на Априлци. Важният исторически обект, построен в памет на геройски загиналите в Априлското въстание през 1876 г., се класира на трето място с общо 464 гласа онлайн, в което участие взеха над 5000 човека. По време на почистването Cif & Domestos ще проведат и информационна кампания сред гражданите на всеки град с идеята да ги мотивират да пазят чисти обществените пространства и забележителностите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар