Translate

сряда, 28 юни 2017 г.

29 юни - Международен ден на река Дунав



За 14-та поредна година, държавите по поречието на реката ще отбележат Международния Ден на река Дунав, който цели да привлече общественото внимание към значенето на реката за регионите и устойчивото използване на водите й. Като символ на подкрепа в страните по поречието на втората по дължина река в Европа се организират множество фестивали и инициативи за опазването й.
У нас традицията се запазва и за трета поредна година един от най-мащабните младежки фестивали за изкуства в страната – The Bridge ще посвети част от активностите си на река Дунав. Тазгодишното издание ще се състои в дните 16–23 юли 2017 г. във Видин, където юноши от цялата страна ще дадат воля на въображението си и ще създадат произведения на изкуството, обвързани с опазването на емблематичния символ на града.
The Bridge Fest се провежда за седма година на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години от цялата страна. Най-мащабният младежки фестивал по изкуствата в областта се организира в партньорство с община Видин и Кока-Кола ХБК България, които подкрепят творческите инициативи сред младежите и насърчават вдъхновението, свързано с реката, като част от организираните международни дейности за отбелязване на Денят на Дунав.

Няма коментари:

Публикуване на коментар