понеделник, 19 юни 2017 г.

Около 100 книги дари Театър "Българска армия" за малките пациенти на Клиника „Ушни, носни и гърлени болести” към ВМАДетските книжки са събрани в рамките на кампанията "Дари книга, ела на театър", която се проведе в края на месец май.
"Инициативата е чудесна, защото ни помага да се борим със страшния образ на лекаря и медицинската сестра в очите на подрастващите", коментира ВРИД началника на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.
Той благодари на Театър "Българска армия" за направеното дарение и изрази надежда, че доброто сътрудничество ще продължи и занапред.
Той изтъкна, че оборудването на клиниката с детска библиотека е поредната крачка към подобряване комфорта на пациентите. Той показа и десетки рисунки, направени от дечица по време на болничния им престой, както и любимия кът на малчуганите – аквариум с рибки.
„Подобни инициативи трябва да бъдат популяризирани, защото това не са обикновени пациенти. Това не е просто акт на лечение, ние, поставяйки им кохлеарни импланти, връщаме тези деца отново в социалния живот. Помогнали сме на стотици деца, ще продължим да го правим и занапред,” коментира от своя страна и професор Венцислав Цветков, началник на Клиника „Ушни, носни и гърлени болести”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар