вторник, 2 май 2017 г.

Марина Кискинова представи първата си дизайнерска колекция MarkiizaХаризматичната певица и актриса направи своя моден дебют с атрактивно модно шоу – ревю на първата си дизайнерска колекция с марка MARKIIZA.
Стартът на ревюто бе даден от проф. Любомир Стойков с думите: „ Произведенията на Марина са концептуални, младежки, свежи, практични и ценово достъпни. Дали ще наречем стила й небрежно елегантен, кежуъл, стрийт или ърбън не е толкова важно. По-важното е, че авторката се е насочила към младите ценители на модата, които са взискателни, модерни и ултимативни. Създавайки облекла за другите, тя всъщност тръгва от собствените си критерии за стил и красота, елегантност и актуалност. Тя не би предложила на другите да носят нещо, което тя самата не носи и не би носила с удоволствие. Нейните рокли, гащеризони, топове, клинове и суичъри, направени от памук, шифон, вискоза, еко кожа и вата са атрактивни и функционални, женствени и секси.Така както благородническата титла „маркиза“ (а тъкмо MARKIIZA е името на бранда на Марина Кискинова) е позиционирана между херцогиня и графиня, така и стилът й носи предизвикателството на естетическата неопределеност, на дискретния шик, на красивата и спонтанна дизайнерска импровизация".
Моделите, които показа Марина са вдъхновени от градския стил и насочени към младите дами – стилни, модерни, с бизнес нюх или авантюристични, които търсят нещо различно от масовата конфекция в магазините.Колекцията на модната марка е спортно-елегантна и се състои от: рокли, гащеризони, топове, туники, клинове, панталони, летни сака, суичъри и други. Основен елемент в моделите е асиметрията, а всички кройки са максимално опростени и изчистени. Акцент в облеклата са детайлите, които идват от играта с плата. Силуетът е подчертано женствен и замислен така, че да прикрива проблемни зони. Повечето модели са еластични, което ги прави удобни и пасващи на няколко размера. Цветовете в колекцията са бяло, черно, милитъри, ярко червено и бордо. Материите включват памук, вата, еко кожа, шифон, вискоза и други.Сред гостите, които уважиха събитието бяха: трикратната носителка на „Златна игла“ София Борисова заедно с дъщеря си Доротея,

Мерлин Арно – носител на Златна игла 2017, Ники Сотиров и Анна Каридова, чаровната Гери Дончева, певиците Рут Колева и Мартина Иванова, Павел Цветков, Росица Рангелова, Росица Стойчева, Анелия Иванова, Меги Савова, Мадлена Иванова, Вероника Каролин, Мира Цанева, Киро Скалата, семейството на Марина, нейни колеги от класа на Стефан Данаилов в НАТФИЗ и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар