Translate

петък, 19 май 2017 г.

Третата „Lidl неделя в Музейко” събра деца и родители с истински празник на буквите



Инициативата цели чрез серия от активности да подпомогне родителите в грижата за пълноценното и здравословно израстване на децата. И се фокусира върху три основни области – здравословното и балансирано хранене, спорта и активния начин на живот и образованието и развитието на талантите.
Събитието бе посветено на Деня на славянската писменост и култура. По време на него имаше и работилница за изработване на книгоразделители, както и ателие за артистично изписване на любимата дума, от което ще бъде изготвена специална изложба по случай 24 май.Над 2500 деца и родители изписаха хиляди любими думи.
Най-активните любители на буквите премериха сили в различни спортни инициативи, организирани от сдружение BG Бъди активен, които стимулираха не само двигателната активност, но и умението им да създават различни думи. Буквите бяха преоткрити и чрез кулинарни игри, в които участниците опознаха витамините и се запознаха със значението им за здравето. 
Най-голям интерес предизвика серията от артистични четения, които пренесоха децата в незабравимите приключенията на книжката „Чорапът, който промени света“ от Здрава Каменова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар