Translate

петък, 19 май 2017 г.

BulgariaSat-1 пристигна във военновъздушната база в Кейп Канаверал



Сателитът е проектиран и изграден за България Сат, част от групата Булсатком, водеща телекомуникационна компания и най-големият доставчик на платена телевизия в България.
BulgariaSat-1 ще бъде изстрелян от Кейп Канаверал с ракета-носител Фалкон 9, предоставена от SpaceX. BulgariaSat-1 ще бъде първият български геостационарен комуникационен сателит, изстрелван някога.
-SSL има дългогодишно сътрудничество с нови сателитни оператори за подпомагане на бизнес развитието им. Щастливи сме, че първият сателит, конструиран някога за българска компания, пристигна успешно във военновъздушната база в Кейп Канаверал и с нетърпение очаквам BulgariaSat-1 също да се запомни в историята като втория сателит, изстрелван някога от ракетата-носител Фалкон 9, летяла в предишна мисия. Ракетата за многократно използване е важен фактор в сателитната индустрия, сподели Джон Чели, президент на SSL.
BulgariaSat-1 ще предоставя директно до дома висококачествени телевизионни и телекомуникационни услуги на Балканите и в други европейски региони. Той е оборудван с 32 транспондера, позволяващи предоставянето на съвременни телевизионни услуги с висока разделителна способност и други комуникационни решения.
„Базиран на мощната SSL 1300 платформа, сателитът е проектиран да предоставя услуги за минимум 15 години, но разполага с гориво за допълнителни още 5 години, което означава, че практически функционирането му е обезпечено за следващите 20 години. Сателитът ще бъде вторият в света изстрелван някога с вече летяла първа степен от ракетата Фалкон 9.

Няма коментари:

Публикуване на коментар