Translate

сряда, 3 май 2017 г.

Лидл България награди млади предприемачи



по време на провелия се в Пловдив XX Международен панаир на учебно-тренировъчните предприятия. След оспорвана надпревара измежду повече от 500 ученици от страната, възпитаниците на професионалната гимназия по икономика "Алеко Константинов", гр. Кърджали, спечелиха правото да бъдат първите участници в лятната практикантска програма на компанията. Те впечатлиха журито и търговската верига с идеята и реализацията на тяхната тренировъчна фирма „Made of nothing”, предлагаща стоки от рециклирани материали. Полилеи от пластмасови чаши и оригинална украса за дома бяха малка част от интересните предложения, които учениците представиха.
„Радвам се да видя толкова предприемчиви млади хора, защото бъдещето на България е именно във вашите ръце. Като отговорен работодател, Лидл България предлага много добри възможности за кариера и развитие. Конкретно за млади хора като вас е и нашата лятна практикантска програма. Тя предлага на всички ученици от XI и XII в цялата страна чудесна възможност да организират своето лято – като учат нови неща, трупат ценен професионален опит и правят важна стъпка за бъдещето си професионално развитие“, сподели Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на Лидл България, по време на официалната церемония по награждаването.
В края на месец април Лидл България обяви началото на петото издание на своята платена лятна практикантска програма, която ще се проведе от 17 юли до 31 август в цялата страна. До 10 юни е срокът, до който всички ученици в XI и XII клас могат да кандидатстват за програмата, като изпратят CV и мотивационно писмо на jobs@lidl.bg. Единствените изисквания пред кандидатите са да имат навършени 18 години, да имат интерес в областта на продажбите, както и да имат желанието да направят своите първи стъпки в голяма международна компания като Лидл България. Освен конкурентно заплащане, за периода на практиката одобрените кандидати ще получават и ваучери за храна на стойност 60 лева. На успешно завършилите програмата Лидл България ще предостави и още една възможност – те ще могат да участват в конкурс за есе на тема „Лидл отвътре и отвън“, като победителят ще спечели месечна стипендия за първата си година като студент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар