Translate

петък, 19 май 2017 г.

„Бебе бонус“ за раждане на дете получи млада лекарка от Очна болница „Бургас“



Това е част от инициативата на лечебното заведение, подета точно преди година, за насърчаване на младите служители да имат повече деца. Бонусът е в размер на няколко заплати, а първата му носителка стана д-р Константина Кънчева-Бандрамалиева*, която преди месец роди своето първо дете - Тодор. Той е деветото дете „на фирмата“ от откриването на болницата през 2008 г. Младата лекарка получи чека с паричния бонус на парти, организирано в чест на майката и бебето. 
-Трогната съм от отношението към мен като служител и майка. Нямам думи да опиша какво означава този жест в най-важния момент от живота на една жена. Благодарна съм на съдбата, че ме доведе в Очна болница „Бургас“ от другия край на Европа, споделя д-р Кънчева-Бандрамалиева.
Масово в България, а и почти навсякъде в света, решението за раждане на дете е свързано с притеснения на жената относно нейната кариера, реакцията на работодателите, промяна на отношението към нея и дори съмнения за запазване на работното място.
„Голяма част от нашия екип се състои от жени в детеродна възраст и с паричния бонус искаме да изразим подкрепата към нашите служителки, които желаят да имат дете, и към техните семейства. Това е и нашата мярка срещу демографската криза в страната,“ споделя д-р Николай Иванов, управител на Очна болница „Бургас“.
От болницата посочват, че е особено важно българският бизнес да се ангажира с проблемите, свързани със застаряването на населението и в частност с двудетния модел на българското семейство, като създава позитивно отношение към желаещите да имат деца. От клиниката призовават и други фирми да се включат в инициативата.


------
Д-р Бандрамалиева* е една от малкото лекари в България, които избират обратния път - завършила е медицина в Германия, работила е в Швейцария, но е предпочела да се установи в Бургас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар