неделя, 21 май 2017 г.

Акад. Христо Григоров беше преизбран за председател на Българския Червен кръстДелегатите на отчетно-изборното общо събрание на БЧК избраха ръководните органи на организацията. Те гласуваха с таен избор с две отделни бюлетини - за председател и за зам. председатели.
Акад. Христо Григоров беше преизбран за председател на Българския Червен кръст. Зам.-председателите на БЧК ще бъдат трима- проф. Здравко Маринов от БЧК София-град, д-р Валентин Пеев от БЧК София- област и Стойчо Стойчев от БЧК- Ямбол.
Преди гласуването акад. Христо Григоров заяви, че, ако делегатите му гласуват доверие, БЧК ще се запази като водеща и най-голяма хуманитарна организация в България.
-Българския народ има нужда от нас, институциите тепърва ще имат нужда от нас. Ще запазим неутралитета и финансовата стабилност на БЧК. Ако продължаваме да работим, както досега- обединени от идеята за хуманността, нашият авторитет ще бъде още по-голям. Сега правим историята на БЧК, а когато я четат хората ще бъдат удивени, че успяхме да запазим БЧК в това трудно време, каза той.
Генералният директор проф. д-р Красимир Гигов представи плана за работа на БЧК през 2017 г., а зам.-генералният директор Василка Каменова – Бюджета за 2017 г. След гласуването и приемането им делегатите приеха и промени и допълняния в Устава на БЧК и в Статута на БМЧК. Обсъдени бяха и редица организационни въпроси.
Общото събрание беше закрито от председателя на БЧК Христо Григоров, който отново изказа своята признателност към всички в залата за упорития им труд и всеотдайност и пожела  - Мандат 2017 - 2020 година да е още по-плодотворен и успешен за „къщата на доброто, където всеки нуждаещ се български гражданин може да намери протегната ръка за помощ!“
.Няма коментари:

Публикуване на коментар