Translate

неделя, 21 май 2017 г.

„Ваксинко“ участва в Европейска нощ на музеите 2017



За малките гости „Ваксинко“ бе подготвил атрактивна образователна игра, а родителите имаха възможност за консултация относно ваксинопрофилактиката с д-р Иван Вецев от екипа на НПО.
Вълнуващата игра „Пътят на здравето“ показа на малчуганите защо е важно да се мият ръцете редовно, да се спи достатъчно, да се храним здравословно и каква е ролята на ваксинациите за поддържане на колективния имунитет.
Инициативата се провежда в рамките на Европейската имунизационна седмица 2017 – ежегодна инициатива на СЗО.
Досега по повод международната инициатива „Ваксинко“ взе участие в „Семейна събота“, отново в партньорство с Национален политехнически музей, както и в Софийски фестивал на науката, като само за два дни щандът на „Ваксинко“ бе посетен от над 500 души.
Основна цел на кампания „Ваксинко“ е повишаване обществената информираност относно ползите от придържането към задължителния имунизационен календар на РБългария, както и за възможностите, които предлага препоръчителният. В контекста на тазгодишните глобални послания на Световната здравна организация по темата за ваксинопрофилактиката – „Ваксините действат!“ и „Ваксинацията предпазва през всеки етап от живота“, чрез инициативата „Ваксинко“ Национална пациентска организация се стреми да привлече вниманието на българските граждани към значимостта от поддържането на колективния имунитет и необходимостта от осигуряване на защита от инфекциозни заболявания през целия живот с оглед опазване на собственото и общественото здраве.
Национална информационна кампания „Ваксинко“ - www.vaksinko.bg, се организира от Национална пациентска организация в партньорство с Българска педиатрична асоциация, НСОПЛБ и БЧК, под патронажа на МЗ.

Снимка: vaksinko.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар