Translate

вторник, 2 май 2017 г.

Стартира Първата вълна на Националната информационна и скринингова кампания за 2017-а година, посветена на заболяванията на щитовидната жлеза



Инициативата е по повод Международната тиреоидна седмица и се провежда за седма поредна година в България. Организатори са Националната пациентска организация (НПО) и ВИОМ (Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза), с подкрепата на MERCK. Лице на кампанията е актрисата Аня Пенчева, която от дълги години е със заболяване на щитовидната жлеза.
В рамките на кампанията в три града на страната - София, Варна и Благоевград, ще се извършат безплатни ехографски скринингови прегледи.
В случай, че никога не сте си правили преглед на щитовидната жлеза, особено ако имате роднина с тиреоидно заболяване или сте в някоя от групите с повишен риск (планирате да имате дете, ако сте вече бременна или наскоро родила, ако имате проблеми със зачеването, или сте в напреднала възраст и/или имате оплаквания), бихте могли да се запишете за преглед на http://rec.econet.bg/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар