Translate

петък, 19 май 2017 г.

Над 200 търсещи работа в Пазарджик присстваха на среща с работодатели от Тракия икономическа зона



Продължават събитията, част от инициативата за търсене на кадри за големите пловдивски работодатели. Миналата събота се проведоха „Индустриални дни на кариерата“ в Пазарджик, където над 200 търсещи работа се срещнаха лично с представители на производствени компании от Тракия икономическа зона.
Огромният интерес от страна на търсещите работа затвърди формата като работещ модел за набиране на кадри.
Организаторите от JobTiger обещаха следващото събитие в Пазарджик да бъде в много по-голяма зала, за да могат всички желаещи да видят презентациите на фирмите.
-Конкуренцията за кадри между предприятията в Тракия икономическа зона налага естествено догонване между тях – когато едно голямо предприятие подобри условията на труд, другите големи работодатели също правят промени в условията, за да могат да задържат кадрите си. Това е естествен пазарен процес, и е от полза за работещите в зоната, заяви Благовеста Пугьова, оперативен директор на JobTiger.
Компаниите, които участваха в събитието бяха Белла България, Кауфланд България и Сенсата Технолоджис България, като предлаганите от тях нови работни места надхвърлят 1500.

Няма коментари:

Публикуване на коментар