Translate

понеделник, 3 април 2017 г.

National Geographic представя „Произход: Пътешествието на човечеството“



Това е поредица от осем части, която проследява иновациите, променили света. „Произход“ е и приключение във времето за всички сетива, което се впуска надълбоко в историята, за да открие онези ключови моменти, задвижили еволюционния ни напредък. Докато в момента сме в бързо развиващата се технологична ера, базирана на смартфони, сателити и „следващото голямо откритие“, „Произход“ се връща назад, за да зададе най-големия от всички въпроси: Как се озовахме тук? Как човешкият род еволюира от маймуната, люлееща се от клон на клон и се превърна в астронавт, ходещ на Луната?
С премиера на 2 април 2017 г. „Произход“ е съвременен и непознат подход към традиционната историческа документалистика. Световноизвестният футурист и „диджей на идеи“ Джейсън Силва, когото познаваме от поредицата „Brain Games” по National Geographic, ни води през портала на времето към експлозивни събития като откриването на огъня, което  фундаментално и безвъзвратно променя модерния ни начин на живот.
„Произход“ комбинира заснети по сценарий истории, документални откъси, анализи на експерти и спиращи дъха аудио-визуални елементи, създадени от Джон Босуел, известен като Melodysheep, който прави своя телевизионен дебют с оригиналната музика към поредицата. По своя неподражаем начин Силва ще ни отведе до крайъгълните камъни в историята на
човечеството, докато водещи световни умове – експерти от сфери като технологии, военни действия, комуникации, медицина, транспорт, екология, палеоантропология, еволюционна биология и други – ни зареждат с мозъчен багаж и вълнуващи коментари.
„Всичко, което правим днес, има дълбоки корени в миналото“, казва Силва. „Произход“ анализира онези моменти, които показват как сме се съпротивлявали срещу съдбата си да бъдем просто част от животинското царство и сме намерили начин да се издигнем, да се преоткрием и да изградим ново бъдеще в модерния свят.“
Силва отвежда зрителите 12000 години преди Христа, когато първобитният човек шокиращо произвежда първата искра, която разгаря пламък и осветява света пред очите му.
Следва скок в 1232 г. от Новата ера, когато династията Сун изобретява най-великата защита срещу атаките на монголските кохорти: изстрелян снаряд. Барутът произвежда първата химическа експлозия, която завинаги променя начина, по който водим войни. Силва ни води и в 1666 г., когато огънят наистина показва, че е нож с две остриета – Големият пожар в Лондон изпепелява над 90 църкви и 13000 къщи, а над 100000 души са доведени до просешка тояга, след като губят домовете си. Това опустошително бедствие обаче довежда до раждането на първия модерен голям град и един от най-просветлените периоди в историята – Индустриалната революция. След това поредицата отново прескача няколко века напред до 1926 г., когато американският учен Робърт Годар става пионер на космическите технологии, като изобретява първата съвременна ракета, която е в основата на днешната космонавтика, дала на света сателитите и модерната комуникация.
В „Произход: Пътешествието на човечеството“ Силва е гид на зрителите в хипнотично
пътешествие във времето. Сред темите, застъпени в премиерния сезон на поредицата, са медицината, парите, войната, комуникациите, усядането, изследванията и транспорта.
„Произход: Пътешествието на човечеството“ е продукция на Asylum Entertainment за National Geographic. За Asylum Entertainment изпълнителни продуценти са Стийв Майкълс, Джонатан Кох, Райън Локнер, Саймън Джордж, Кърт Сайенга, Марк Монро и Бен Битонти. За Melodysheep изпълнителен продуцент е Джон Босуел. За National Geographic изпълнителни продуценти са Тим Пастор, Майкъл Дж. Милър и Кевин Тао Мос.



Няма коментари:

Публикуване на коментар