Translate

четвъртък, 13 април 2017 г.

Има ли доказателство за съществуването на Бог?



Предсказатели, духовни прозрения и задгробен живот – има мистерии, стари като света. National Geographic и Revelations Entertainment търсят отговори на някои от най-големите въпроси, които човечеството си задава във втория сезон на номинираната за „Еми“ поредица „Историята за Бог с Морган Фрийман“, чиято премиера ще се излъчи като специална великденска програма на 16 април от 21:55 ч. Фрийман отново ще поведе зрителите по следите на всеобщата способност за вяра и общуване през погледа на големите световни религии, науката, антропологията и археологията. Поредицата, наречена „изумителна“ от The Wall Street Journal и „просветляваща” от MediaPost, ще се излъчи по National Geographic в 171 държави на 45 езика.
„Едно от нещата, които най-много обичаме в работата си върху тази поредица, е да откриваме взаимосвързаните страхове, които всички човешки същества по света споделят, независимо от културата, вярата или идеологията им, когато стане дума за разбирането на някои от най-големите мистерии на живота“, казва Морган Фрийман. „Надявам се, че с продължението й отново ще забавляваме и информираме зрителите, но също така и че ще създадем диалог, който ще ни позволи да разберем по-добре съседите си, различните от нас, както тук в САЩ, така и по целия свят.“
Всеки от епизодите във втори сезон изследва различна голяма тема: „Избраният“, „Божествена намеса“ и „Ад и рай“. В трите нови епизода Фрийман се среща с различни личности, религиозни водачи, учени и археолози, които помагат да се осмислят тези необхватни теми, включително:
9-годишно момче, будистки духовен учител, което тибетски монаси смятат за прероден лама.
Вожда Арвол Търсещият Кон, пазителят на Свещената лула на мира на племената Накота, Лакота и Дакота.
Кенет Бей, християнски мисионер, държан като пленник две години в Северна Корея.
Жена, чието сърце спира за повече от 8 минути, която описва в големи детайли усещането за небесния рай, което е изпитала.
Физикът Ард Луис, който вярва, че можеш да откриеш Бог в научното знание. Колкото по-дълбоко се впуска в изследванията си, толкова повече вижда знаци за божественото.
Посещение в църква, където поклонниците възхваляват Бог на различни езици.
Археологическа екскурзия до наскоро открити рисунки на Рая и Ада от древни предшественици на племето Чероки.
Поредицата ще ни отведе на някои от най-свещените места на планетата, в това число храмовия комплекс Ангкор Ват в Камбоджа, построен през 12 век като модел на хиндуисткия рай; Кулата на Дявола в Уайоминг, която племето Лакота боготвори; подводните пещери на маите в Мексико, които те вярвали, че са портали към Рая и Ада; Златния храм в Амристра, Индия, най-святото място за сикхите; ще присъстваме и на религиозния празник Мескел в Етиопия, когато се почита откриването на истинския кръст от Елена, майката на римския император Константин.

„Историята за Бог с Морган Фрийман“ е продукция на Revelations Entertainment за National Geographic. Изпълнителни продуценти за Revelations Entertainment са Морган Фрийман, Лори Маккриъри и Джеймс Янгър. За National Geographic изпълнителен продуцент е Майкъл Дж. Милър, Кевин Тао Мос е  вицепрезидент „Продукция и развитие“, а Тим Пастор е президент „Оригинална продукция и програма“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар