четвъртък, 6 април 2017 г.

Започна пролетната кампания за насърчаване на доброволното кръводаряванеНационалният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) стартира ежегодната си пролетна кампания за насърчаване на доброволното кръводаряване. Тази година инициативата е под наслов „Запалете свещичка. Дарете кръв. Дарете живот от себе си”, а началото на акцията по традиция съвпада с големия християнски празник Цветница.
На този ден прекрачваме прага на храма и палим свещи за здраве. В същия момент стотици хора се борят за живота си. Всеки ден само в столицата се преливат над 100 литра кръв, отчитат от НЦТХ. Нуждаещите се от кръвопреливане разчитат на нашите съпричастност и милосърдие.
На 9 април, от 9:00 до 13:00 часа, мобилните екипи за кръводаряване на Националния център ще бъдат разположени в близост до:
-Храм „Света Неделя” – площад „Св. Неделя” № 19, в аулата на Богословския факултет;
-Храм „Свети Седмочисленици” – в сградата на VI ОУ „Граф Игнатиев”,  ул. „6 септември” 16 В;
-Храм „Света Параскева” –  до„Дарби колидж“ (в двора на храма), бул. „Г. С. Раковски” 58;
-Храм „Покров Богородичен” – в Енорийския център „Покров Богородичен”, зад хотел „Родина”.
Българската православна църква подкрепя хуманната проява на доброволно кръводаряване, а Епархийското ръководство на Софийската света митрополия официално даде благословията си за провеждане на инициативата.Няма коментари:

Публикуване на коментар