Translate

четвъртък, 6 април 2017 г.

Обновената Калиакра Класика е с повишено съдържание на растителни мазнини и повече Омега 3



Новият продукт за мазане е с много добър хранителен профил и се произвежда без използване на частично хидрогенирани растителни масла, които са източник на трансмазнини. Той съдържа значимо количество висококачествено масло от рапица - естествено богато на есенциалните мазнини Омега 3 и Омега 6. Обновената Калиакра Класика е с повишено съдържание на растителни мазнини от 48% на 60% и повече Омега 3.
Новите растително базирани вкуса на Калиакра обхващат Калиакра Веган и Калиакра Buttermilch. Калиакра Веган е със 100% растителни мазнини, напълно веган, без лактоза и млечни продукти. Премиум продуктът в новото портфолио на Каликра е Калиакра Buttermilch, който има 80% съдържание на мазнини.
Всички меки (за мазане и течни) маргарини на Unilever България са преформулирани и от 2012 г не съдържат хидрогенирани мазнини.
„Подобряване начина на хранене и прилагането на здравословни хранителни режими е една от основните ценности на Unilever, в резултат на което следвайки препоръките на световните здравни организации още през 2012г. всички меки за мазане и течни маргарини са преформулирани и не съдържат транс-мазнини, които се получават от частично хидрогeнирани растителни масла. Компанията продължава да е ангажирана с темата за по-доброто хранене и здравословния начин на живот, поради което създадохме новите продукти за мазане със значимо количество от рапично масло, “ заяви Тодор Гавазов, Маркетинг Мениджър, Unilever България. 
В тази връзка проф. Веселка Дулева, Национален консултант по хранене и диететика сподели:
-Рапичното масло е полезно за здравето поради ред причини: съдържа по-малко наситени мазнини от други често използвани, например приблизително 50% по-малко от зехтина и 70% по-малко от слънчогледовото олио, съдържа 10 пъти повече ненаситени мазнини Омега 3 отколкото слънчогледовото олио и зехтина. Рапичното олио има висока точка на опушване, не прегаря при нагряване до високи температури, което го прави идеална мазнина за пържене и т.нар. stir frying (запържване с бъркане, азиатско пържене), при което се запазва естествения вкус на храните. Има убедителни научни доказателства, че намаляването на консумацията на наситени мазнини чрез заместване с ненаситени, например рапичното масло, допринася за поддържане на нормални нива на холестерол в кръвта и е полезно за сърдечно-съдовото здраве.

Няма коментари:

Публикуване на коментар