Translate

четвъртък, 30 март 2017 г.

Ботокс терапия срещу косопад



Академия SELENA ES представя най-новите терапии за коса 


Милен Илиев, арт директор на Академията разкрива една много важна особенст в грижата за косата, а именно, че грижата за скалпа и за самата коса не бива да бъде събирана в един продукт. Той отбелязва, че специалистите от Jungle fever са може би единствените на козметичния пазар, които разделят продуктите си на две отделни серии – грижа за косата и грижа за скалпа, което е изключително важно. Така се появява и идеята за скалп терапията на Jungle fever. Формулата й е обогатена със стволови клетки от ябълка, чиито свойства възстановяват и регенерират луковицата на косъма. Също така, идеално се справя с премахването на себум, пърхот и косопад.
Друга терапия, специално разработена за мека и фина коса, е Henna Therapy. Тя има за цел да направи косата по-здрава и лесно контролируема, като успешно реструктурира и ревитализира самата коса и скалпа. Обогатена е с три есенциални съставки: къна Lawsonia Alba Henna, екстракт от фурми и масло от Muru Muru. Целият този комплекс прави косата хидратирана, бляскава и със завиден обем, а също така подпомага по-бързия й растеж.
Последната иновация в предотвратяването на косопада и поддържането на косата здрава е ботокс терапията. Формулата, обогатена с екстракт от черен хайвер, витамин Е, пантенол и натриев хиалуронат, прониква дълбоко в структурата на косъма и възстановява пептидните кератинови връзки, запълва увредените места, подхранва и придава блясък и мекота.
След като върху косата е приложена подходящата за нея терапия, следващата стъпка в повечето случаи е боядисването. А то може да се случи и с оцветяваща маска – една страхотна иновация в боядисването на коса. Jungle fever color masks (оцветяващи маски) – са продукт две в едно, който обогатява и удължава трайността на цвета на естествената или боядисана коса. Специалната, иновативна технология на цветния пигмент имитира формата на отделните люспици на кутикулата, като се закрепва между тях, осигурявайки изключително гладка повърхност с интензивни нюанси. Оцветяващите маски имат цели 9 нюанса и са обогатени с масло от макадамия и емолианти за изключително мека и блестяща коса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар