Translate

понеделник, 13 март 2017 г.

България с нов световен рекорд за книгата на Гинес



Над 550 служители от системата на Кока-Кола в България участваха в създаването на най-голямата фигура от стъклени бутилки - постижение, което бе официално вписано в „Книгата за рекордите на Гинес“.
Конструкцията от 72933 празни стъклени бутилки бе изградена в спортния комплекс в  к.к. „Камчия“, област Варна и има формата на емблематичната контурна Coca-Cola бутилка. Работата по нея отне 2 часа и 20 минути. Фигурата се разпростира на 250 кв.м., тежи приблизително 19 тона и съдържа думата „БЪЛГАРИЯ“, изписана върху нея.
Работата по конструкцията беше внимателно проследена от представители на Световните рекорди на Гинес. Новият български рекорд подобрява предходния 10 пъти. Предишното постижение принадлежи на Токио и е поставено през 2014.
Инициативата е обвързана с един от основните корпоративни социални приоритети на Кока-Кола – развитието на младежта. Варна бе избрана за „Европейска младежка столица 2017“ за готовността си да включва активно младите хора в дейностите на обществото. Така съвсем естествено, участниците в създаването  на мозайката организираха кампания за набиране на средства в подкрепа на инициативата Варна – Европейска младежка столица 2017“.
Светослав Атанасов, генерален-директор на Кока-Кола ХБХ България, коментира по време на събитието: „Постигането на световен рекорд за Гинес е впечатляващо събитие само по себе си, но онова, което му придава  още по-голяма стойност, е грижата за общността. Щастлив съм да видя служители на Кока-Кола да работят заедно в подкрепа на младите хора и местната общност в гр. Варна.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар