четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Съдът реши: Скъпият билет в София се отменя!Скъпият билет в София се отменя, защото е незаконен. Това реши тричленен състав на Административния съд в София.
Новата цена на билета за столичния градски транспорт падна в Административния съд в София. Това обяви един от адвокатите по делото и общински съветник от БСП Милка Христова, пише “Дарик“.
Новината бе съобщена и от Административния съд.
С решението си от днес съдът определя като незаконосъобразни измененията в Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община и приложенията към нея, приети с решение на местния парламент на 14 април 2016 година.
Тогава цената на билета за градския транспорт в столицата беше повишена от 1 лев на 1,60 лв.
Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.
Делото беше образувано по жалби на граждани и сдружението „Център за законодателни оценки и законодателни инициативи“.
Поскъпването на билета в София влезе в сила на 1 юни миналата година. Със същата наредба цената на годишната персонализирана абонаментна карта за всички линии беше намалена от 500 лева на 365 лв.
Наскоро от Столична община обявиха, че са постигнали целите си, защото все повече хора купуват абонаментни карти за градския транспорт. Според общински съветници обаче поскъпването на билета е увеличило гратисчиите.

toziden.bg
Снимка:Getty images

Няма коментари:

Публикуване на коментар