Translate

понеделник, 27 февруари 2017 г.

В кардиологичната клиника на УМБАЛ ”Александровска” - един месец безплатни прегледи за пациенти с исхемична болест на сърцето, след прекаран инфаркт и стентиране



Кампанията с безплатни прегледи ще се проведе в периода 20.02 – 20.03.2017г., в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). Предварително записване на тел.: 02/9230 339.
Направления по НЗОК не се изискват. При наличие на документация, свързана със заболяването (направени изследвания, епикризи и др.), желаещите да се консултират е необходимо да я представят.
------

Исхемичната болест на сърцето представлява стесняване или запушване на кръвоносните съдове, в резултат на което намалява притока на кръв (кислород) към сърдечния мускул. Най-честата и важна причина е атеросклерозата. Рисковите фактори за възникване и развитие на заболяването са повишеното артериално налягане, затлъстяването, тютюнопушенето, захарната болест, а също и наследствената обремененост. Болката зад гръдната кост, която понякога се разпространява към шията и лявата ръка, е характерна за различните форми на исхемичната болест на сърцето – стенокардия, известна още като „гръдна жаба“ и най-тежката – инфаркт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар