Translate

сряда, 22 февруари 2017 г.

Участниците от академия „Изпечи с любов“ на „София мел“ приготвят печива с новия продукт на марката – пълнозърнесто пшенично брашно




Под напътствията на Люси Евтимова, популярна от кулинарния блог „Lussi's World Of Artcraft“, както и лектори от Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии (СГХСТ), където се проведе и курсът, любителите пекари се запознаха с тънкостите при използването на пълнозърнесто брашно. Във всяко издание на Академията участниците усвояват приготвянето на една солена и една сладка рецепта, като този път приготвиха тутманик и пълнозърнести бисквити.
Кампанията се фокусира върху насърчаването на любители пекари да приготвят сладки и солени печива в домашни условия, както и да усвоят тънкостите и основните похвати при направата им. Академия „Изпечи с любов“ продължава да дава възможност на своите участници да проявяват креативност в кухнята, като този път акцентът е прибавянето на пълнозърнесто пшенично брашно към печивата.
„Обогатихме асортимента на „София мел“ с пълнозърнесто пшенично брашно, за да дадем на потребителите си по-голям избор в приготвянето на домашни печива. Пълнозърнестото брашно притежава множество предимства и е подходящо за изпълняване като на традиционни рецепти, така и за по-модерни такива.“, заяви Илия Великов, изпълнителен и търговски директор на „ГудМилс България“. По време на третото издание на академия „Изпечи с любов“ участниците бяха запознати с особеностите при използването на пълнозърнесто брашно, както и печивата, при които е подходяща употребата му. То притежава множество предимства, сред които е богатото съдържание на витамини от група В и Е, антиоксиданти, минерали, желязо, цинк, мед и магнезий, както и високото съдържание на фибри, създаващи чувство на ситост за по-дълго време. Пълнозърнестото брашно на „София Мел“ се получава при смилане на цялото пшенично зърно, без да се добавят оцветители и консерванти.
По време на изданията на Академията се изпълняват различни рецепти, като за първи път сладките печива се приготвиха от пълнозърнесто брашно с помощта на Люси Евтимова. В предните два курса специални гости бяха певицата Деси Добрева и кулинарната блогърка Таня Донева, популярна от сайта „Вкусното ми Хоби със Страст и Любов“, които майсториха мъфини, празнични питки, хляб със семена и меденки.
Академия „Изпечи с любов“ няма такса и всички желаещи имат възможност свободно да се регистрират за предстоящия курс, който ще се проведе на 11 март. Кандидатите трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани на www.sofiamel.bg/academy.

Няма коментари:

Публикуване на коментар