Translate

понеделник, 9 януари 2017 г.

LG представи, на изложението за потребителска електроника CES®, което се провежда в Лас Вегас, новата спираща дъха гама от интелигентни роботи



Те са част от иновациите на компанията в областта на изкуствения интелект (AI) и развитието на портфолиото свързани с Интернет на нещата (IoT). Тя включва домашен робот, който
LG Hub Robot
дублира функциите на умен асистент, който подобрява удобството на потребителите и тяхното ежедневие. LG също така пренася силата на IoT и умните технологии извън дома със своите нови роботи проектирани да се използват на летища и други публични места.
Атрактивният Hub Robot на LG пренася концепцията за умен дом на следващото ниво. Роботът се свързва с други умни електро уреди в дома и чрез дигиталния асистент на Amazon Alexa потребителите могат с гласови команди да извършат различни домакински действия, като например да се изключи климатика или да се смени програмата на пералнята. Hub Robot е снабден с интерактивен екран, който показва различен тип информация, като например изображение на продуктите в хладилника и рецепти, придружени с аудио инструкции за изпълнение стъпка по стъпка. Допълнително Hub Robot предлага различни ежедневни удобства на потребителите, като възможността да пуска музика, да наглася аларми, да прави напомняния, както и да дава актуална информация за времето и автомобилния трафик.
Със своя приятен и антропоморфен дизайн роботът на LG Hub Robot може да си взаимодействия с цялото семейство по различни начини. Той може да се движи и върти, както и да изразява различни емоции чрез дигиталното си лице на предния екран. Hub Robot е проектиран да реагира на езика на тялото на потребителите, като например кимане с глава, когато се отговаря на прости въпроси и следи кога някой от семейството е излязъл или е отишъл да спи. Роботът може да разпознава различните членове на семейството със своята камера, той може да бъде програмиран да ги поздравява по индивидуален начин.
Hub Robot функционира най-добре, когато е разположен в общите части, където се събират всички членове на семейството, като например в хола или в кухнята. Той може да бъде комбинира и с новите мини роботи на LG, които могат да бъдат разположени в останалите стаи. Те също са оборудване с елегантни дисплеи и могат да използват повечето функции на Hub Robot и така да го допълнят в по-доброто изпълнение на задачите.
С разширяването на интелигентните си системи LG те вече не се простират само в рамките на дома. Роботът Airport Guide Robot – който скоро може да се види на международното летище Incheon в Сеул – е интелигентен информационен асистент за пътуващите, който може да отговаря на въпроси на четири езика: английски, китайски, японски и корейски. Само чрез сканиране на билета на потребителя, роботът може да даде детайлна информация относно времето за качване в самолета, за номера на изхода, както и какво е времето в града към който отива. Airport Guide Robot предлага напътствия как да се стигне до различни места в рамките на летището, заедно с приблизителното време, което ще отнеме ако се ходи пеша, а при нужда може да придружи загубили се или закъснели пътници до техните изходи или други места на летището.
LG Airport Guide Robot
Като един от първите иноватори в областта на автономните прахосмукачки, новата гама на LG няма да бъде завършена без робот за индустриално почистване. Airport Cleaning Robot на LG е голяма автономна прахосмукачка, която е снабдена с торба за прах с голям капацитет, както и с различни четки и мотори. Роботът може да почисти всичко от плочки до килими, той е снабден с последните умни сензори и множество камери, които му осигуряват безопасна работа дори и в най-натоварените летища. Airport Cleaning Robot има редица лазерни и светлинни сензори от технологията LIDAR, както и чувствителни брони му помагат да засече препятствията. Благодарение на технологията за едновременно локализиране и сканиране (SLAM) роботът винаги знае къде се намира.
LG показа и новото поколение прахосмукачки от висок клас CordZero™. Акцент в гамата са подобрените модели CordZero Handstick и CordZero Canister, които предоставят възможността на потребителите да изпробват новите възможности на технологията за засмукване на LG AERO SCIENCE, която издига почистването на нови нива.
Новият CordZero Handstick предоставя най-висок клас засмукваща сила благодарение на своя умен инверторен мотор Smart Inverter Motor™, който се върти 16 пъти по-бързо от самолетен двигател, което позволява на 3D турбо перката да създаде мощен въздушен поток. Smart Inverter Motor разполага с 10-годишна гаранция и осигурява превъзходна работа и издръжливост, при това с компактни размери, както и предоставя мощността си директно към почистващата глава чрез мощната дюза Power Drive Nozzle™. Освен това, чрез технологията Axial Turbo Cyclone™, въздушната струя създадена от Smart Inverter Motor формира мощни завихряния, които улавят праха още по-ефективно. Модерната 5-степенна филтрираща система на прахосмукачката разполага с филтър HEPA 13, който елиминира по-голямата част от праха, който в други случаи би се разпространил във въздуха при чистене. С двете си сменяеми литиево-йонни батерии Dual PowerPack™, устройството разполага с допълнителна енергия и може да продължи да работи без да се налага да се спира и презарежда.
Моделът за 2017 на LG CordZero Handstick е с нов по-ергономичен дизайн, който включва телескопична дръжка, която позволява лесно да се настройва височината и може безпроблемно да достига високите тавански ъгли. Технологията против заплитане предотвратява вероятността падналите косми от косата или козина от домашните любимци да останат на четката. Всички тези възможности, в комбинация със зареждащата стойка за стена, улесняват домакинската работа повече от всякога.
LG CordZero Canister
Новата прахосмукачка CordZero Canister идва с редица подобрения, които имат за цел да предоставят на потребителите максимално удобно и лесно почистване. Smart Inverter Motor усилва въздушната струя заедно с Axial Turbo Cyclone, като в комбинация с литиево-йонната батерия PowerPack™ 72V предоставя силна засмукваща мощ. Прахосмукачката е снабдена с последната технология на LG RoboSense™ 2.0 technology, чрез която устройството автоматично следва потребителя без повече да е необходимо да я дърпате или бутате. Системата за предотвратяване на сблъсъци на CordZero Canister интелигентно идентифицира препятствията и ги избягва чрез монтирания отпред сензор. Прахосмукачката също така разполага с дюза Power Drive Nozzle, а дръжката Opti-balanced Handle™, разполага със сертификат за ергономичност в САЩ и е проектирана да увеличи контрола и лесното ползване от страна на потребителя, като намалява напрежението върху китката и лакътя. CordZero Canister има най-новата 7-степенна филтрираща система, която чрез филтъра HEPA 14 елиминира по-голямата част от праха, който в други случаи би се вдигнал във въздуха при чистене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар