вторник, 17 януари 2017 г.

Д-р Ана Пейкова, клиника Дерма-ЕЛИТ: Нов свръхлазер трайно заличава косъма с три технологии накуп


Апаратът Soprano Ice Platinum е иновативен с това, че в него се прилагат едновременно три
лъча, които досега са използвани за лазерна епилация. 
Soprano Ice Platinum съчетава диодна технология с 810 нанометра - златен стандарт за дължина на вълната използван най-масово за епилация, което  е една трета от накрайника. Другият универсален лъч е със 755 нанометра -т.нар. александритни лазери. Третият е с дължина на вълната 1064 и прониква най-дълбоко, но тази технология е най-болезнена (ако се използва самостоятелно и без охлаждане) и е най-стара. Тя унижощава и кръвоносния съд, който захранва и луковицата на косъма.
При иновативния апарат, съчетаването на трите лазерни лъча, повишава ефективността и при светлите косми, които обикновено се смятат за по-трудно унищожими.
Накрайникът третира с три дължини на вълната, които достигат до различни дълбочини се използват наведнъж.
В този случай енергията на лъча действа чрез натрупване – накрайникът се движи и обработва една зона с постепенно натрупваща се енергия. Това предпазва кожата от изгаряне.
Soprano Ice Platinum е научна лазерна технология, с която трябва да работят само медицински специалисти и кинезитерапевти, които имат задълбочени познания за структурата на кожата и косъма и в прилагането на самата технология, защото е важно да се съобрази пигмента на косъма, пигмента на кожата, броят процедури и каква да е интензивността на енергията при всяка следваща терапия, защото косъмът изтънява.
Броят на процедурите зависи от спецификата на космения цикъл -между шест и осем (ако има хормонален дисбаланс). Всички косми се повлияват, когато са във фазата на растеж, но за съжаление всеки си има самостоятелно развитие. Когато е в т.нар. състояние на обратно развитие, косъмът не е свързан с луковицата и тогава лъчът не достига до фоликула. Затова се налага да се правят толкова процедури – за да се обхване всеки косъм в неговата фаза на растеж.
Апаратът разполага със специален изключително изтънен накрайник, който обработва зоната около ушите, над и между веждите и много фини малки места, където има косми.
Ценното при този лазер е, че не причинява никаква болка, че няма дразнещи светлинни импулси и че е по-ефективен. При направени шест процедури не са необходими после поддържащи терапии веднъж месечно. Обезкосмяването е по-ефективно.
А най-добрата новина е за онези, които искат обработване на зона „триъгълник” или мъжете, решили да епилират гърдите си. И двете места са изключително болезнени. Но не и със Soprano ice platinum. Процедурата трае само 50 секунди за една доста голяма площ. Т.е. за 100 секунди се третира целия триъгълник, а вграденото охлаждане в накрайника го прави абсолютно безболезнено.
И плавното движение, с което се извършва терапията облекчава дискомфорта. Пациентът усеща само лека топлина.
Освен гърдите и триъгълника, мъжете понякога искат да премахнат окосмяване по гърба или в зоната на кръста - силно чувствителни места, лазерът Soprano Ice Platinum изключително бързо обработва тази места.
Единственото условие да се подложите на процедурата е да сте гладко избръснати. Енергията е много мощна и директно прониква в кожата.
Апаратът Soprano Ice Platinum е лимитирана серия, създадена специално за 10-годишнината на фирмата-производител Alma Lasers, която се занимава с разработването на свръхтехнологични лазери и козметични апарати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар