Translate

сряда, 25 януари 2017 г.

Големият победител в академия „Иновация в действие 2016“е Христина Христова от Варна


Третото издание на инициативата „Иновация в действие 2016“, организирана от „Солвей Соди“ АД, за първа година се провежда с основната подкрепа на „Аурубис България“ АД.
Посланикът на Кралство Белгия Н.Пр. Франсоа Бонтан  връчи наградата на Христина Христова - участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел през 2017 г., за проекта „Социална мрежа за земеделски производители“, който представлява създаването на платформа за лесна и бърза комуникация, чрез която земеделците ще информират пчеларите онлайн, когато предприемат третиране на медоносните култури. С неговото осъществяване се предлага решение на глобалния проблем, свързан с измирането на пчелите в следствие на използването на пестициди.
Н.Пр. Франсоа Бонтан в обръщението си към финалистите в инициативата подчерта, че историята на Ернест Солвей, белгийски химик, индустриалец и филантроп, е вдъхновяваща и мотивираща.
-Сигурен съм, че участието в академия „Иновация в действие“ ще ви даде знания и умения да бъдете като него и да направите света, в който живеем по-добър, каза той.
Второ място зае Даниела Петрова с проект „ТРИФТШОП АТЕЛИЕ“ - програма за личностно развитие на деца в риск чрез изработване на изделия от винил, използван преди това за рекламни материали. Тя спечели магистратура по иновации, предприемачество и финанси от Висшето училище по застраховане и финанси и The Business Institute.
Третото място бе за Катерина Ценкуловска с проекта и за изграждане на образователни пъзел стаи в училищата, като по този начин учебният материал ще се представя по интересен и забавен за децата начин. Тя бе отличена с курс по Иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.
Спирос Номикос, изпълнителен директор на „Солвей Соди“ АД, се обърна към финалистите и присъстващите гости на събитието - дипломати, представители на браншовите организации, бизнеса и държавните институции, с думите:
-Днес награждаваме победителите в третото издание на „Иновация в действие“, изданието, което мога да определя като най-успешното досега. През 2012 г. започнахме с 60 участника, тази година завършилите Академията са 105. Благодарим ви, млади хора, че имате желание да се развивате и да инвестирате в себе си. Ние от „Солвей Соди“ приемаме като отговорност да ви помагаме за това.
Изпълнителният директор на „Аурубис България“ АД Тим Курт, сподели:
-Връзката между теорията и практиката е изключително важна за всeки един проект. Благодаря на „Солвей Соди“, че ни поканиха да бъдем част от „Иновация в действие“. Мога да потвърдя, че „Аурубис България“ ще продължи участието си в инициативата, като по този начин ще поддържа развитието на младите таланти и ще работи за повишаването на мотивацията и увереността им в себе си.
С грамоти бяха отличени още:
-Ирина Петрова за проекта „Мотивация за физическа активност“. Идеята представлява разработване на мобилно приложение за здравословен начин на живот.
-Никола Танев за проекта „Снежна ракета“, който предлага създаването на иновативно портативно устройство, което се закача за ски или сноуборд, като така задейства автономно движение по пътища, покрити със сняг.
-Злати Вълчев за проекта за рециклиране на продукти и включването им в процеса на 3D принтиране.
------
През 2016 г. в академия „Иновация в действие“ участие взеха над 210 млади хора от България и чужбина. От тях 105 бяха избрани да участват в сесиите онлайн и в градовете София и Варна.
Академията се провежда от 2012 г. и е под наслов „Направи света по-добър”. За двете издания, които са проведени досега, Академията е обучила над 300 млади хора с иновативни идеи. В нея участват млади хора – настоящи студенти или завършили в рамките на последните пет години. Академията има конкурсен характер, като се оценяват устойчиви, иновативни идеи, допринасящи за икономическото и социално развитие на нашето общество.
Целта на „Иновация в действие“ е да се изгради разбиране, знания и умения за устойчиви иновации у участниците, да се повиши мотивацията и увереността за реализация им, както и те да получат подкрепа и експертно мнение в представянето на идеите си.
Академия „Иновация в действие“ се организира от „Солвей Соди“ АД, като от 2016 г. основен партньор на инициативата е „Аурубис България“ АД.
Партньори на инициативата от самото й създаване са The Business Institute и агенция Havas Sofia.







Няма коментари:

Публикуване на коментар