Translate

четвъртък, 22 декември 2016 г.

Дует Weil и Есил Дюран в коледна колаборация



Инструменталистите и фолк певицата -  трио на модно ревю



Неочаквана колаборация осъществиха фолк певицата Есил Дюран и струнен дует Weil - Мая и Пламен Ковачеви, които неотдавна се прибраха от Лас Вегас с отличие Най-добри
инструменталисти от престижната музикална церемония Most Famous Awards Show 2016.
Тези дни обаче артистите представиха за първи път пред публика своята интерпретация на популярната коледна песен White Christmas съвместно с Есил Дюран. Това се случи по време на събитието “Модна икона” в столицата. На мероприятието Дюран показа и своята най-нова модна колекция, с която впечатли ценителите на изискания стил. Точно по време на дефилето, виртуозите от Weil представихаа един музикален спектакъл от съчетанието на електрическа цигулка и китара, като инструменталните им умения бяха перфектно допълнени с гласовите вокали на дивата Есил Дюран.
Колекцията на певицата-дизайнер е вдъхновена от чистия бял цвят, който винаги е бил сред най-любимите й. “Белият цвят предизвиква у повечето хора усещане за лекота и тишина, хлад и светлина. Това е цветът на искреността и идеала, въображението и мечтите, символ на невинността. Силуетите са изчистени, но допълнени от закачливи пеплуми, метални елементи,камъни и дантела”, разясни след ревюто изпълнителката. Есил смело боравя в модното си творчество елементи от мъжкият гардероб, като подчертава андрогинният стил на колекцията. Сред материите, които е ползвала, преобладават плътен еластичен габардин, копринен шифон, кашмир и дантела.
Идеята за съвместен проект между Weil и Есил Дюран датира от преди години. Музикантите са приятели още от времето, когато Мая участвала с друга формация в проекта на Слави Трифонов - “Лице на заем”, на което пък Есил беше водеща. Още тогава струнният дует  направил впечатление на единствената фолк певица завършила Музикалната консерватория и между тях се зародило приятелство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар