Translate

четвъртък, 1 декември 2016 г.

Коледната благотворителна кампания на Coca-Cola и БЧК „Топъл обяд“ стартира в 8 града в страната



Къщите на чудесата на БЧК и Кока Кола - отварят врати



На 30 ноември 2016 г. стартира Коледна благотворителна кампания на БЧК и Coca-Cola ХБК - България за осигуряване на безплатна храна в училище за деца в неравностойно положение.
В десет централни мола в София, Плевен, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора от 30 ноември до 30 декември 2016 г. ще работят временни магазинчета „Соca-Cola кът за коледни чудеса”, където всеки любител на марката ще изпита коледни емоции. Ще се продават брандирани артикули, коледни играчки и, разбира се, Coca-Cola. Подготвени са много изненади, томболи с награди, музика, добро настроение и възможност за снимка с Дядо Коледа.
Приходите от продажбите Coca-Cola ще дари на Българския Червен кръст за осигуряване на „Топъл обяд“ в училище.
Вече трета учебна година партньорство с БЧК Кока-Кола ХБК България осигурява топъл обяд за 78 деца в неравностойно положение от Община Драгоман, Софийска област, по програмата „Топъл обяд“ на БЧК.
През учебната 2016/2017 г. с финансовата подкрепа на Кока-Кола ХБК, вече безплатно се хранят 178 деца от Драгоман, Видин и Търговище.
-------
Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, която обединява  24 компании от корпоративния сектор. Основната цел на програмата е да се подпомага деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд да ги върне в училище. Благодарение на съвместните усилия на членовете на Партньорска мрежа за благотворителност, през учебната 2016/2017 г. 1 500 деца в страната от социално слаби семейства ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна. Програма „Топъл обяд“, която стартира преди 12 години, до момента е осигурила топъл обяд на приблизително 13 000 деца.




Няма коментари:

Публикуване на коментар