Translate

четвъртък, 22 декември 2016 г.

МБАЛ-Варна към ВМА с награда за високия професионализъм при спасяване на пострадалите от с. Хитрино



БЛС удостои МБАЛ-Варна към ВМА с почтен знак „Златна звезда” и грамота за проявен
висок професионализъм и всеотдайност при спасяване на пострадалите от село Хитрино.
„Български лекарски съюз награждава с плакет „Златна звезда” вас – медиците, изпълнили безрезервно своя дълг”, заяви д-р Гинка Павлова – зам.-председател на съсловната лекарска организация връчвайки високото отличие на началника на болницата полк. доц. д-р Ивайло Въжаров, по време на церемония, на която присъства целия личен състав на Военноморската болница.
От своя страна доц. Въжаров благодари за високата оценка на БЛС и на екипите: „Уважаеми колеги, благодаря на всички екипи, които бяха мобилизирани във връзка с инцидента. Мога спокойно да заявя, че всеки от вас се справи блестящо и изключително професионално. Вие за пореден път затвърдихте името на болницата и доказахте на практика, че сме готови да се справим в изключително тежки и критични ситуации. Показахте бързина, координация и мъжество”.
Началникът на болницата подчерта и символиката, че получават отличието в деня на Зимното слънцестоене. Смята се, че именно на този ден слънцето се преражда и започва своя възход.
„Искрено вярвам, че връчването на такова значимо отличие точно на този ден, носи своята символика  за просперитета на нашата болница”, каза в заключение  доц. Въжаров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар