Translate

вторник, 13 декември 2016 г.

Топ мениджъри обучават директори на училища за лидери



Инициативата e продължение на успешно наложилата се Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България и се организира съвместно с Парламентарната комисия по образованието и науката

Стратегическо планиране, ефективна комуникация с партньорите, менторство, управление на промяната, маркетинг и бранд, са част от лекциите, които топ мениджъри
на български и чужди компании ще водят по време на първата Лидерска академия за директори на училища. Програмата стартира на 13 декември 2016 г. и се организира от Съвета на жените в бизнеса в България, съвместно с Парламентарната комисия по образованието и науката. Първите лекции бяха проведени в сградата на Народното събрание. Целта на инициативата е да предостави на участниците мениджърски и лидерски познания, които да им помогнат в управлението на техните институции. Официални гости на откриването на Лидерската академия бяха Димитър Главчев, зам.-председател на 43-то НС, Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, Милена Дамянова, председател на Комисията по образованието и науката, Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризъм, Галя Захариева, зам.-председател на Комисията по образованието и науката, Даниела Савеклиева, зам.-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм, членовете на Комисията по образованието и науката Снежана Дукова и Венка Стоянова, д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и гл. изпълнителен директор на Siemens България и др.
Лектори в Лидерската академия са утвърдени специалисти от сферата на управление на човешки ресурси, както и топ мениджъри с доказан опит в управлението на водещи български и международни компании. Програмата за квалификация на директори на училища е продължение на вече утвърдилата се Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България, която се провежда успешно за трета поредна година и е насочена към обучението в лидерство и меки умения на жени на средни мениджърски позиции и жени-предприемачи, развиващи и ръководещи собствен бизнес.
Фокусът на тази инициатива е върху образованието и необходимостта да се обърне внимание на потребностите на системата в днешните динамични условия.
“Училището е общност, която ще има нужда все повече и повече да се „отваря” към различни партньори – местна власт, родители, бизнес, и затова уменията за ефективна комуникация, успешно представяне на дейността, стратегическо планиране и управление на промяната са само малка част от опита, който бизнесът може да представи пред директорите на училища. Съзнателно търсим връзка между образованието и бизнеса и се надявам, че след успеха на този пилотен проект ще разширим обхвата и ще дадем възможност на по-широк кръг от директори да се включат, защото образованието е основата на обществото, върху която се градят всички успехи”, коментира  Димитър Главчев, зам.-председател на 43-то НС.
"Радвам се, че днес откриваме поредната Академия за лидери в София и искам да благодаря на Съвета на жените в бизнеса в България, че не престават да споделят своя безценен опит с младите специалисти. Поздравявам и Милена Дамянова, че не се уморява да се бори за качествено образование”, обърна се към организаторите Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и патрон на Лидерската академията.
„За мен, обаче, днес е особена радост да съм тук, тъй като тази академия е насочена към директори на училища. Те са много подготвени хора, но аз самата съм била млад директор и знам пред какви предизвикателства ще се изправят. Сигурна съм, че програмата ще е наистина от полза за тяхната работа”, каза тя.
Вярваме, че образованието е една от най-важните индустрии и трябва да бъде ръководена от добре обучени мениджъри. Членовете на Съвета с готовност ще споделят своята експертиза и дългогодишен успешен опит на ръководители на едни от най-големите компании в страната“, коментира д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и гл. изпълнителен директор на Siemens България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар