Translate

понеделник, 12 декември 2016 г.

Камелия ще учи техниките на грим при топ гримьорката Диана Стоенчева


Най-неочаквано фолк звездата Камелия разкри, че тръгва на училище. Поводът да се върне на учебната скамейка обаче не е свързано с това певицата да следва висше образование, а голямото й желание да се научи... да се гримира на професионално ниво.
Неин ментор по Make Up изкуство ще бъде нашумялата напоследък и у нас гримьорка Диана Стоенчева, която повече от 5 години практикува професията си в Англия и Дубай, работейки за редица знаменитости, светски мероприятия и тв продукции.
През последните три години тя преподава грим в престижни школи за гримьори по програмата на IMA (International Makeup Accosiation) - Международна Асоциация по грим.
Преди месец Диана отвори у нас Make Up School Sofia. А записаните мераклии да се учат на занаята са много. Сред тях е и Камелия. Както тя, така и всеки обучаващ се, ще се яви финално на изпит пред официален представител на IMA за сертификат на световно равнище.
Пред Емил Дилчев от предаването на bTV "Cool T" фолк звездата разкри:
"За мен това е едно ново предизвикателство. Искам да се науча да се гримирам и смятам, че намерих подходящия човек в лицето на Диана Стоенчева".
Фолк дивата, чийто последен хит е "Минута живот", ще съчетава уроците по грим и с още едно предизвикателство. Преди седмица Камелия бе обявена за един от менторите в популярното музикално шоу "Гласът на България".
Пред "Cool T" блондинката призна, че в свободното си време обича да рисува и затова смята, че бързо ще се усъвършенства в гримьорските потайности, в които ще я въведе лично Диана, работила за певицата от Girls Aloud Шерил Коул, Седмицата на модата в Лондон и Britains Next Top Model.
"Мога да се гримирам що годе добре, но винаги когато го правя сама и след това си личи, че аз съм го правила", сподели блондинката в интервюто си за bTV. Тя обясни още, че всяка професия има своите тънкости:
 "В пеенето както има техники да дишаш и как да звукоизвличаш, така и в грима има похвати как да поставиш добре основата, как да очертаеш добре очите, как някой смъкнат клепач с грим - да не изглежда смъкнат. Или как да направиш по-отворени очи, или по-дръпнати. Също така и ружът да е посатвен на мястото, а не скулите да са ти различни".

Няма коментари:

Публикуване на коментар