Translate

четвъртък, 22 декември 2016 г.

Над 60 000 българи ЖИВЯХА АКТИВНО 366 дни



В началото на т. г. организаторите на ЖИВЕЙ АКТИВНО! си поставиха за цел да превърнат тазгодишното издание на инициативата в най-мащабния празник на
балансираното хранене и активния начин на живот. С нови събития, градове, локации, партньори, спортове, активности и участници, ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2016 покори сърцата на българите. Четирите грандиозни събития предоставиха разнообразни и богати възможности за спорт, движение и балансирано хранене за цялото семейство и мотивираха над 60 000 души да открият приятната страна на движението и спорта.
През 2016 г. над 100 доброволци помогнаха събитията да се превърнат в истински празник, над 30 спортни легенди и действащи спортисти дадоха старт на активните занимания. За първи път в Пловдив активностите завладяха целия град – от Гребната база, през централната градска част, до парк „Лаута“. Броят на участниците в рамките на годината надхвърли 60 000 души и бяха постигнати следните резултати:
           50 различни локации, 10 от които изградени за първи път през тази година;
           25 спортни активности, 5 нови спортни предизвикателства;
           50 професионални треньори, 20 от които през 2016 г. за първи път се присъединяват към инициативата;
           50 спортни клуба, половината от които за първи път се включват в ЖИВЕЙ АКТИВНО!
Всички тези постижения са плод на съвместните усилия на Нестле България, дългогодишните партньори и новите приятели на инициативата. Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Владо Николов и още много обичани български спортисти, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Бургас, Варна и Пловдив, заедно с хилядите активни българи, направиха 2016 г. една от най-успешните в историята на ЖИВЕЙ АКТИВНО!
През 2016 г. ЖИВЕЙ АКТИВНО! предприе нова стъпка в своето развитие и стартира кампанията „ЖИВЕЙ АКТИВНО! с любим човек“, съвместно с Дарик радио, чиято основна идея е да мотивира участниците да спортуват и да се движат през цялата година, заедно със своите близки. Обичани спортисти и известни личности показаха, че спортът е още по-забавен и носи положителни емоции, когато е споделен с близък човек.
Като част от инициативата Нестле България подкрепя различни спортни клубове и федерации, към които през тази година се присъедини и Българската федерация по художествена гимнастика с четири клуба в четирите града на ЖИВЕЙ АКТИВНО! С цел популяризиране на активния начин на живот през 2016 Нестле съфинансира и изграждането на нова площадка за уличен фитнес на територията на Столична община, район Студентски. Три площадки за кучета бяха изградени в София, Пловдив и Бургас като част от дългосрочната стратегия в полза на обществото на Нестле бранда Purina. През следващата година компанията се ангажира да открие още нови площадки и в други градове, които ще са предпочитано място за активни игри на всички кучета.
Започнало като едно събитие през 2006 г., днес ЖИВЕЙ АКТИВНО! е дългосрочен мащабен проект с национален обхват, който се е превърнал в кауза за стотиците хиляди участници през годините. Целта на инициативата е да промотира движението и спорта
като начин на живот. Именно затова през 2017 г. организаторите ще поставят още по-високи цели в името на балансираното хранене и активния начин на живот и ще предложат на феновете на инициативата една незабравима ЖИВЕЙ АКТИВНО! година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар