понеделник, 12 декември 2016 г.

В навечерието на предстоящите празници, ИКЕА и Мулти Култи колектив представиха кулинарни традиции от 4 краища на светаМулти Култи колектив гостува на магазинa в София на 10 декември със специално кулинарно шоу. Участници в събитието бяха четирима готвачи - емблематични представители на софийската гастрономична сцена, които ще представят кулинарното богатство на родните си страни. Посетителите на ИКЕА вкусиха екзотични ястия приготвени пред тях и да се запознаят с културни и кулинарни традиции на Ирак, Непал, Сърбия и Ливан.
Кулинарни умения демонстрира Фреди Бениамин от знаменития ресторант Ашурбанипал, който показа магията на традиционната иракска кухня с топлото предястие самбусак - малки банички с вегетариански пълнеж, поднесени с  ароматен черен чай.
Носителят на медал от прочутия конкурс „Скариада” в Лесковац - Майстор Даци от ресторант "Котилото“ демонстрира умения в приготвяне на традиционната сръбска скара, която допълни с любимата си разрядка урбанес.
Ливанецът с френско сладкарско образование Хани Таук от сладкарница Карамел.бг, презентира как се правят най-добрите в България хрупкави френски кроасани.
Главният шеф-готвач на ресторант Гуркха Гунджа Б. Чокхал ни пренесе в Непал с вкусна зеленчуковата хангама - парченца от ситно нарязани и запържени в дълбок тиган зеленчуци, овкусени с ароматни индийски подправки.
Домакини на събитието бяха Панайот и Бистра от Мулти Култи Колектив.

Няма коментари:

Публикуване на коментар