Translate

петък, 4 ноември 2016 г.

Премиерът и двама министри откриха клиниката по нефрология към ВМА в Деня на народните будители



За пореден път получи болницата и нейното ръководство получиха безпрецедентната подкрепа от всички държавни институции за реформите, които се провеждат в нея

Лентата на новата клиника прерязаха началникът на ВМА ген.-майор чл.-кореспондент
проф. Николай Петров, министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и началникът на Клиниката по нефрология проф. д-р Райна Робева.
На тържественото откриване на Клиниката по нефрология и на обновената Аула присъстваха много официални лица и гости, вкл. и ръководството на община Босилеград.
-Не случайно избрахме този ден, защото Денят на народните будители касае всички хора, които могат да просвещават със своя пример. За мен е чест да представим тази клиника, която създадохме и с помощта на държавата, заяви проф. Николай Петров, който поясни, че новата клиника разполага с 30 легла, с високо ниво на технологично оборудване и с прекрасен персонал от 18 души. Той отправи специални благодарности  и към всички дарители, които помагат на болницата.
Проф. Петров каза още: -Обръщам се думи на благодарност към премиера Бойко Борисов, към целия Министерски съвет за това, че ни дадохте шанс да направим цесия и по този начин да преборим дълга. Второ - че дадохте шанс нашата поликлиника да отчита дейност към НЗОК. Благодаря на здравния министър, че от тази година ние получаваме средства и за спешна помощ. Благодаря за това, че министрите Ненчев и Горанов ни дадоха шанс да заработи системата за избор на екип.
По време на събитието бяха връчени дпломите на новите 5 научни работници – полк. проф. Румен Попов – „професор”; доц. Велко Рангелов, дм – „доцент”; д-р Камелия Романова, д-р Владимир Стефанов , д-р Георги Симеонов и д-р Роберт Халваджиян – ОНС „доктор”. От думите му стана ясно и че на 1 декември, когато е празникът на ВМА, ще бъде открит и новият компютърен томограф, за закупуването на който Министерски съвет одобри допълнителни разходи  по бюджета на Министерството на отбраната в размер на 860 хил. лв..
Идеята на ръководството на ВМА за създаване на Военномедицински университет


Няма коментари:

Публикуване на коментар