Translate

сряда, 9 ноември 2016 г.

Безплатни прегледи за усложнения при диабетно стъпало и училище за пациенти организира Болница „Тракия“ по случай Световния ден за борба с диабета – 14 ноември



Безплатните прегледи ще се проведат от екипа на Отделението по съдова и ендоваскуларна хирургия – доц. Димитър Петков, д-р Иван Тенев, д-р А. Елкин, д-р С. Бисеров и д-р П. Пенков. Те са предназначени за хора с диабет и усложнения при диабетно стъпало - наличие на рани) Прегледите ще се състоят на 14, 15 и 16 ноември в МЦ „Трета поликлиника“. За да се възползвате от тях, е нужно предварително записване на телефон 042/987 754.
В Болница „Тракия“ ще се проведе и информационна кампания за рисковете и усложненията при хората с диабет. За тази цел на 14 ноември в лечебното заведение ще се раздават информационни брошури. Освен това на 15 ноември от 17.00 ч.  ще се проведе информационна среща на водещи медицински специалисти от Болница „Тракия“ с пациенти с диабет и техните близки. По време на нея ще бъдат изнесен лекции за диагностиката и усложненията при диабет, както и за възможностите им за лечение. Медицинските специалисти ще отговорят и на поставените въпроси от страна на пациентите. Входът е свободен за всички желаещи.
Инициативата е част от „Училище за пациенти“ на Болница „Тракия“, което има за цел да се повишава здравната култура на българските граждани.
Програма на „Училище за пациенти“ на Болница „Тракия“ по случай Световния ден за борба с диабета
Място на срещата – Болница „Тракия Парк“
Дата и час на срещата - 15 ноември, 17.00 ч.
Теми и лектори:
„Диагностика на диабетно стъпало“, д-р Иван Тенев
„Лечение на усложненията при диабетно стъпало“, д-р Антон Елкин
„Съвременни възможности на съдовата и ендоваскуларна хирургия при диабет“, доц. Димитър Петков

Няма коментари:

Публикуване на коментар