Translate

вторник, 18 октомври 2016 г.

От ноември НЗОК ще уведомява пациентите, със специален SMS, когато болница използва личните им данни и отчита лечение по Здравната каса



От началото на следващия месец всеки може да си изтегли безплатно приложение, чрез което здравната каса с процедури, които на практика не са извършвани, обясни Мартин Банков от НЗОК, по време на семинар за удовлетвореността на пациентите в Стара Загора.
на мобилния си телефон ще може да получава информация, за всички здравноосигурителни събития - извършени медицински дейности по клинична пътека, вид на консумативи, лекарства и цената, която здравната касата е платил. Целта е да се повиши контрола и да се стопира източването на


При установено нарушение само с натискането на бутона"Съобщи за нередност" ще може да се подаде сигнал до НЗОК/РЗОК, които ще извършат проверка на място.
За да се предотвратят злоупотреби с регистрацията в мобилното приложение, то ще е достъпно само за номера, регистриран заедно с пръстовия идентификатор. Ако се налага смяна на телефонния номер това става лично в някоя болница, където работещите със системата ще променят цялата регистрация.
За хората без смартфони те ще могат да извършват контрол над лечението си по досегашния начин на достъп до електронното си досие,чрез личен идентификационен номер от офис на НЗОК.
Банков увери, че приложението е лесно за сваляне. Единственият разход за ползването му ще е стойността на един есемес (32 стотинки) за активиране на код, чрез който да има достъп до данните.

Няма коментари:

Публикуване на коментар