Translate

сряда, 26 октомври 2016 г.

New Wines of Ancient Thrace ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай и Hong Kong International Wine & Spirits Fair



New Wines of Ancient Thrace е промоционална кампания на Българската асоциация на износителите на вино (БАИВ), която се надява на голям успех в най-важния пазар в Азия.
Най-успешното винено изложение безспорно е Hong Kong International Wine & Spirits Fair, което тази година ще се проведе между 10 и 12 ноември.
През 2015 година в него участват 20 000 търговци от 75 страни и повече от 1060 изложители от 32 страни, като вносът на вино се увеличава с 20.9% в количествено измерение и 27,6% като стойност.
За търговците на вино и спиртни напитки на изложението се осигурява перфектната платформа за търговия, като безмитна зона, логистичен център, от който могат да се ползват всички фирми, имащи интерес не само в Китай, но и в цяла Азия.
Едно от най-успешните винени изложения в Китай безпорно е ПроВайн Шанхай. ProWein Düsseldorf се провежда всяка година през месец март и е оценявано като номер едно винено изложение в света. Като директно продължение на това значимо събитие е изложението в Шанхай, което събира всяка година над 10 000 търговци от целия свят и най-вече от Азия.
"Ние истински вярваме в успеха си. Качеството на нашите вина, никога не е била толкова високо;  имаме всички необходими дадености, за да бъдем конкурентноспособни на тези пазари - отлично качество, добро съотношение цена/качество, интересни нови за консуматорите местни сортове,  отлична модерна визия и най-вече силно мотивирани винопроизводители, които се стремят да произвеждат все по-добри вина година след година. Аз съм сигурна, че всички винарски изби, които участват в този проект ще намерят правилния дистрибутор и ще започне да продава своите вина на пазара в Китай", сподели Галина
Нифору, председател на БАИВ, дни преди старта на кампанията.
Кампанията New Wines of Ancient Thrace гордо подчертава факта, че виното е родено по тези земи още преди 6 хиляди години. Култът към бога на Виното Дионис всъщност произхожда от Древна Тракия.
За траките, виното е свещен елемент от религиозните практики. Най-известните  златни и сребърни съдове, които изобразяват ритуали на  винопиене с бог Дионис, са намерени именно в земите на Древна Тракия.
Всъщност точно в Древна Тракия се е зародило винопроизводството, пренесено в различни части на Европа и света след това. Регионът се намира на една и съща  географска ширина с придобилите световна известност региони като Бордо, Южна Франция и Централна Италия.
Древните тракийски традиции, съчетани с модерните технологии в днешно време, дават блестящи резултати. Вината от местните сортове Мавруд, Мелник, Рубин, Гъмза, Димят, Червен мискет  и др. нямат конкуренция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар